NOGOMET

Pjanić postigao golčinu u sjajnoj utakmici Juventusa

AFP

Piše: N. Kr.

22.10.2017

Fudbaleri Juventusa savladali su Udineze sa 6:2 u okviru 9. kola italijanske Serije A.

Večerašnji susret definitivno je bio poslastica dana za sve ljubitelje italijanskog nogometa. Meč je ponudio osam golova, crveni karton, dosta uzbuđenja, sve ono što krasi italijansku Seriju A, a što je najbitnije za bh. javnost, Miralem Pjanić se upisao u listu strijelaca!

Domaći su poveli golom Perice u osmoj minuti, ali njihovo slavlje nije dugo trajalo. Samir je autogolom u 14. minuti poravnao rezultat da bi samo šest minuta kasnije Kedira (Khedira) na asistencija Kvadrada (Cuadrado) pogodio za prednost Juventusa.

Do kraja prvog dijela nije bilo golova, ali hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić u 26. minuti je u roku od samo 10 sekundi dobio dva žuta kartona i tako svojoj ekipi otežao nastavak utakmice.

Na samom startu drugog dijela, Udineze poravnava rezultat. Danilo je pogodio u 47. minuti za erupciju oduševljenja na Daćija Areni. Ipak, Juventus je u nastavku meča pokazao zašto je broj jedan u Italiji.

U razmaku od sedam minuta, sa igračem manje, Juventus je preko Ruganija u 52., te Kedire u 59. minuti postigao dva gola i riješio pitanje pobjednika na ovoj utakmici.

Ali, to nije bilo dovoljno šampionu Italije. U finišu susreta postigli su još dva gola. Kedira je kompletirao svoj het-trik u 87. minuti, a onda je u 90. minuti naš Miralem Pjanić sjajnim golom postavio konačnih 6:2 za Juventus.  

Miralem Pjanić odigrao je svih 90 minuta, a Riad Bajić je u igru ušao u 82. minuti.

Sa ovom pobjedom, Juventus je smanjio zaostatak za vodećim Napolijem i Interom. „Stara dama“ sada ima tri boda manje od tima iz Napulja, te bod manje od ekipe Lućana Spaletija (Luciano Spalletti) te zauzimaju treću poziciju.


AFP

Pogledajte tabelu italijanske Serija A te sažetak sa utakmice Udineze-Juventus:


Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.