NOGOMET

Inter savladao Sampdoriju i zauzeo lidersku poziciju!

AFP

Piše: N. Kr.

24.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Inter je pobjedom protiv Sampdorije (3:2) na otvaranju 10. kola zasjeo na lidersku poziciju Serije A!

Sjajnu sezonu Inter je nastavio pobjedom na domaćem terenu. „Nerazzurri“ su ulogu favorita potvrdili na terenu i do vodstva došli već u 18. minuti preko Skriniara. Dominaciju na terenu potvrdili su još jednim golom, ovaj put preko kapitena Ikardija (Icardi) u 32. minuti utakmice.

Prvo poluvrijeme Inter je završio sa čak 16 udaraca prema golu „Dorije“, koja je bila u podređenom položaju čitavih 45. minuta.

U nastavku meča, gosti su bezuspješno pokušavali ugroziti gol Handanovića. Do visokih 3:0 Inter je došao u 55. minuti kada je Ikardi preciznim udarcem navijače bacio u trans. To je ujedno bio i 10. gol u sezoni za sjajnog Argentinca.

Gosti nisu klonuli duhom nakon trećeg gola domaćih pa je Kovnacki (Kownacki) smanjio rezultat na 3:1 u 64. minuti.

Nakon toga Sampdorija je zaigrala mnogo bolje te su postigli još jedan pogodak u 86. minuti preko Fabija Kvaraljele (Fabio Quagliarella) i utakmicu uveli u neizvjestan finiš.

Ipak, do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa je Inter došao do pobjede koja ga je dovela do prvog mjesta na tabeli, bar do sutra jer, Napoli sutra gostuje kod Đenove i imat će priliku da vrati lidersku poziciju.

Fudbaleri Lućana Spaletija (Luciano Spalletti) nakon 10 kola imaju omjer od osam pobjeda i dva remija uz gol razliku 20:7 i najbolji start nakon nekoliko sezona. Uz Napoli i Lacijo, Inter je ekipa koja igra odličan fudbal i ako ovako nastave mogli bi svrgnuti Juvenstusa sa trona.

U prilog im ide i činjenica da ne igraju Evropu pa se mogu u potpunosti koncentrirati na Seriju A. U narednom kolu Inter gostuje slabašnoj Veroni dok će Sampdorija dočekati Kijevo. 


Pogledajte tabelu Serije A te sažetak sa utakmice Inter-Sampdorija:


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.