NOGOMET

PSG uz Kavanija do sigurne pobjede nad Nicom

Piše: S.Me.

27.10.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+2

Francuska liga nam je večeras donijela meč jedanaestog kola između PSG i Nice u kojem su domaćini slavili sigurnu pobjedu.

Edinson Kavani (Cavani) je bio junak večerašnjeg susreta sa postignuta dva pogotka i to oba u prvom poluvremenu.

U prošlom kolu Parižani su igrali protiv Marseja 2:2. Taj susret je također obilježio Kavani sa svojim sjajnim golom iz slobodnjaka. Svoju sjajnu formu nastavio je i večeras.

Dakle, na samom otvaranju utakmice Edinson Kavani već u trećoj minuti postiže svoj prvi gol, da bi u nastavku prvog poluvremena i u 31. minuti postigao drugi gol na asistenciju Di Marije koji je asistirao i za prvi pogodak. Sa rezultatom od 2:0 završeno je prvo poluvrijeme u kojem su domaćini nadigrali goste u svim segmentima igre.

Drugo poluvrijeme PSG kreće sigurnijom igrom, jer su imali već osjetnu prednost a Nica se pokazala gotovo nemoćna protiv ovako snažnog domaćina.

Treći gol na susretu gosti postižu sami sebi i to preko Dantea u 52. minuti jednom nespretnom reakcijom. Tada se već znalo da će Parižani savladati Nicu. Sigurnom igrom domaćini su priveli susret kraju bez nekih većih uzbuđenja rezultatom 3:0.

PSG se ovom pobjedom malo izdvojio na prvom mjestu sa osvojenih 29 poena u odnosu na Monako koji je drugi sa 22 poena i jednom utakmicom manje.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.