NOGOMET

Novo fudbalsko takmičenje na vidiku: Sarajevo i Željo mogli bi zaigrati u Mega ligi protiv Olimpijakosa, Zvezde, Dinama,...

Piše: Avaz.ba

29.10.2017

Navijači sarajevskih premijerligaša mogli bi od 2019. godine gledati utakmice svojih klubova protiv Crvene zvezde, Partizana, zagrebačkog Dinama, i drugih. 

Ne, nije riječ o regionalnoj ligi, nego o Mega ligi. 

Planove o osnivanju novog fudbalskog takmičenja otkrio je nekadašnji direktor marketinga CSKA iz Moskva Rumen Vatkov, koji je i inicirao osnivanje ove lige.

Mega liga bila bi takmičenje klubova iz istočne Evrope , sa nagradnim fondom od oko 200 miliona eura, prenosi portal Digisport

Mega liga imala bi dva nivoa takmičenja, a u prvom rangu igrali bi Sarajevo, Željezničar,Crvena zvezda, Partizan, Dinamo Zagreb, Hajduk Split, FCSB (bivša Steaua), Dinamo, CS U. Craiova, Olimpijakos, Panathinaikos, Makabi Tel Aviv, Makabi Haifa, Levski Sofia, CSKA Sofia, Olimpija Ljubljana, NK Maribor, APOEL Nikozija, Omonia i Vardar Skoplje. 

U drugom rangu nastupali bi slabiji timovi iz zemalja iz kojih dolaze ekipe koje se takmiče u prvom rangu. 

Prema pravilima koja je Vitkov najavio u razgovoru za foxsport.it, na kraju svake sezone posljednje tri ekipe ispadaju u drugu ligu, a tri najbolje u drugoj plasiraju se u prvu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.