NOGOMET

Večeras Liga prvaka: Prisjetite se kako su Džeko i Pjanić postizali eurogolove, priželjkujemo reprizu

A. S.

31.10.2017

Nakon 13 dana pauze vraća se Lige prvaka. Ljubitelji nogometa večeras (20.45 sati) će uživati u kvalitetnim susretima u grupama A,B,C i D.

Za nas najvažnija su tri meča u kojima će nastupiti Edin Džeko, Miralem Pjanić i Ibrahim Šehić. Dijamant će predvoditi napad Rome u “revanšu” protiv Čelzija. Prije dvije sedmice kapiten našeg tima postigao je dva prelijepa gola u remiju (3:3) na Stamford bridžu.


Slobodnjak Pjanića

I Pjanić je briljirao protiv Sportinga. U Torinu se još mreža Sportinga trese nakon njegovog slobodnjaka koji je pretvoren u važan pogodak za 1:1, nakon što je tim iz Sportinga rano poveo.

Kasnije je Mario Mandžukić postigao gol za pobjedu “Stare dame” od 2:1. Očekujemo da Pjanić briljira i večeras na Hoze Alveradeu.

Ibrahim Šehić je u prvom meču protiv Atletika briljirao na golu Karabaga. Maestralno je zaustavljao napade Atletika. Uspio je sačuvati svoju mrežu (0:0). Večeras će to biti dosta teže, ali nije nemoguće da se i Vanda Metropolitanu pretvori u jednog od heroja.

S pažnjom ćemo pratiti i meč dva Bosanca s “klupe” – Joze Šimunovića i Hasana Salihamidžića. Kažemo s klupe, jer Šimunović nije u kombinaciji za duel sa Bajernom jer se nalazi na listi povrijeđenih, dok će popularno Braco biti na klupi Bavaraca kao sportski direktor.


Pogled na tabele

Evo ko se sve sastaje i kako izgleda stanje na tabeli:

Grupa A

Mančester junajted - Benfika, Bazel - CSKA Moskva .

Tabela: Mančester 9, Bazel 6, CSKA 3, Benfika 0.

Grupa B

Seltik - Bajern, PSG - Anderleht.

Tabela: PSG 9, Bajern 6, Seltik 3, Anderleht 0.

Grupa C

Roma - Čelzi, Atl. Madrid – Karabag

Tabela: Čelzi 7, Roma 5, Atletiko 2, Karabag 1.

Grupa D

Olimpijakos - Barcelona, Sporting - Juventus.

Tabela: Barcelona 9, Juventus 6, Sporting 3, Olimpijakos 0.

Prisjetite se golova Džeke i Pjanića:

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.