NOGOMET

DFA Mini liga: Od sada u cijeloj BiH

Avaz.ba

1.11.2017


Nije više pet, već sedam regija, i nije 2.000, već više od 3.000 dječaka. Projekt Dječije fudbalske asocijacije (DFA), koji je uz medijsku podršku „Dnevnog avaza“ krenuo prošle godine, pokazao se punim pogotkom, kao lijepa priča koja je ujedinila dječake i djevojčice iz naše zemlje.

No, u drugoj sezoni, koja počinje već predstojećeg vikenda, priča je dobila novo poglavlje. Nakon što su se prošle godine za nastup na finalnom turniru u Sarajevu borile ekipe iz pet regija BiH, i to Sarajeva, Mostara, istočne Hercegovine, srednje Bosne i Banje Luke, u novom izdanju taj sastav će biti proširen ekipama iz Bihaća i dobojsko-tuzlanske regije, koje će igrati dodatna dva turnira. A ukupan broj djece će skočiti za čitavu polovinu.

- Nakon prošlogodišnje sezone, u kojoj smo uspjeli na jednom mjestu okupiti 2.000 djece, Dječija fudbalska asocijacija će u novoj organizirati takmičenja u još dvije regije, što smatramo velikim uspjehom. Sada imamo projekt koji pokriva cijeli teritorij Bosne i Hercegovine. Zahvaljujemo „Dnevnom avazu“, koji nas podržava od samog početka i koji je prepoznao značaj projekta – rekao je generalni sekretar DFA Anvar Varešanović.

Takmičenje u bihaćkoj regiji počet će već ovog vikenda, dok će u ostalim ligama nadmetanje krenuti u decembru. Ligaška takmičenja trajat će do kraja februara, a u martu će najboljih 35 ekipa u pet uzrasnih kategorija doputovati u Sarajevo na veliki završni turnir na kojem će biti poznati i pobjednici.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.