NOGOMET

Liga prvaka: Uživajte u 28 golova sa svih osam utakmica

Piše: A. S.

1.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Remijem Bešiktaša i Monaka (1:1) u Istanbulu je počeo večerašnji program Lige prvaka u grupama E, F, G i H, gdje je bilo mnogo uzbuđenja.

Postignuto je ukupno golova 28 golova na osam utakmica, a plasman u Top 16 su izborili Mančester siti, Bešiktaš i Totenhem. 

Sjajni Ali

Evo rezultata i strijelaca po grupama:

Grupa E

Sevilja – Spartak Moskva 2:1

(Lengle 30′, Sarabija 59′ – Ze Luis 79′)

Sevilja se uspjela revanširati Rusima za poraz od 1:5 u trećem kolu. Važne bodove osvojili su Španci u borbi za drugo mjesto. Ovoga puta pobijedili su 2:1, ali i to je dovoljno za nova tri boda. 

Liverpul – Maribor 3:0

(Salah 49′, Emre Džan 66′, Staridž 90′)

Liverpul se mučio u prvom poluvremenu protiv Maribora. Slovenci su odolijevali sve do 49. minute kada je Salah zatresao mrežu gostiju. Liverpul je s ovom pobjedom zadržao čelnu poziciju na tabeli s najvećim izgledima za plasman u Top 16. 

TABELA: Liverpul 8, Sevilja 7, Spartak 5, Maribor 1 bod. 

Grupa F

Napoli – Mančester siti 2:4

(Insinje 21′, Žoržinjo 62′ p. – Otamendi 34′, Stons 49′, Agero 69′, Sterling 93′)

Suze u Napulju. Napolitanci su poveli preko Insinjea (Insigne), ali su se nakon toga raspali. Poslije dva poraza samo im ostaju nade, jer sada trebaju dobiti oba susreta do kraja (Šahtjor i Fejnord), a da Ukrajinci izgube pod Vezuvom i od Mančester sitija. Tu će igrati i gol razlika. Englezi su završili posao, već su sa ovim bodovima iz Italije (4:2) među 16 najboljih. 

Šahtjor – Fejnord 3:1

(Fereira 14′, Marlos 17′, 67′- Jorgensen 12′)

Fejnord je poveo u Ukrajini i to je bilo sve i od njih. Šahtjor je nastavio u sjajnom stilu i popravljao gol-razliku. Za plasman dalje treba im samo bod iz dva susreta. Prema igri u protekla četiri kola zaslužili su plasman. 

TABELA: Mančester Siti 12, Šahtjor 9, Napoli 3, Fejnord 0

Pobjeda Porta

Grupa G 

Bešiktaš – Monako 1:1

(Tosun 54' - Lopez 45')

Bešiktaš je izborio plasman među Top 16. U meču protiv Monaka bio im je dovoljan bod (1:1) i sada mogu mirno pratiti završnicu u preostala dva susreta. Francuzi imaju još šansi da nastave takmičenje u Ligi prvaka, a kako igraju i plasman u Evropsku ligu za njih bi bio uspjeh. 

Porto – Lajpcig 3:1

(Erera 13′, Danilo 62′, Maksi 93′ – Verner 48′)

Porto je na krilima Erere (Herrera) uspio pobijediti Lajpcig sa 3:1. S ovom pobjedom preuzeli su drugo mjesto na tabeli sa velikim izgledima da tu i ostanu. Realno, bolji su od Nijemaca. 

TABELA: Bešiktaš 10, Porto 6, Lajpcig 4, Monako 2

Grupa H

Borusija Dortmund – APOEL 1:1

(Gereiro 29′ – Poti 52′)

Kakva loša noć u Dortmundu, APOEL je odnio bod. Rezultat je bio 1:1, baš kao i nedavno na Kipru. S ovim bodom oba tima su ispala skoro iz utrke za Top 16. U Dortmundu će ovaj rezultat biti veliki neuspjeh. 

Totenhem – Real Madrid 3:1

(Ali 27′, 56′, Eriksen 66′ – Ronaldo 80′)

Sjajna noć na Otoku, vijeli smo četiri gola i fantastičnu igru Totenhema. Evropski prvak je na koljenima, ali zahvaljujući remiju u Dortmundu ovaj poraz (1:3) se neće mnogo osjetiti, jer će Ronaldo i društvo najvjerovatnije nastaviti takmičenje u Ligi prvaka. No, meč na Vembliju im je bio dobra škola.    

TABELA: Totenhem 10, Real 7, Borusija 2, APOEL 2.

Pogledajte neke od golova s utakmica: 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.