NOGOMET

Ibrahim Šehić, jedan od najboljih golmana Lige prvaka: Dijego Simeone mi je pružio ruku

Šehić: Izludio igrače Atletika

A. MIZDRAK

3.11.2017

Iker Kasiljas (Casillas), Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois), David de Hea (De Gea), Đanluiđi Bufon (Gianluigi Buffon)... svi su oni u drugom planu. Slavu im je pokupio bosanskohercegovački reprezentativac Ibrahim Šehić, koji je trenutno drugi najbolji golman Lige prvaka prema zvaničnoj statistici Evropske nogometne asocijacije (UEFA). 

Prijaju čestitke

Nekadašnja “jedinica” Željezničara do sada je sakupila 21 odbranu na četiri utakmice grupne faze elitnog nogometnog takmičenja, a bolji od njega samo je golman Maribora Jasmin Handanović (24 odbrane). Posebno impresivan nastup Šehić je imao na posljednjoj utakmici, protiv Atletiko Madrida, kada je, od deset udaraca “Jorgandžija” u okvir gola, spasio čak devet pokušaja.

- Svakako da mi imponira taj podatak. No, to je zasluga moje ekipe. Ne želim sebe stavljati u prvi plan. Svi smo zaslužni za dobre igre. Saigrači i ja živimo san i uživamo u svakoj utakmici – kazao je Šehić za “Dnevni avaz”.

Osvrnuo se na nedavni susret protiv Atletika, kada je doslovno izludio igrače madridskog kluba. Zbog Šehića se trener Atletika Dijego Simeone (Diego) prilično iznervirao.

- Ma, Simeone je u Atletiku sve. Niko ga ne može smijeniti. Prišao mi je nakon susreta, pružio ruku i čestitao. Naravno da mi prijaju te čestitke – rekao je Šehić.

I ostale zvijezde Altetika čestitale su Šehiću na sjajnoj partiji.

- Prišao mi je Stefan Savić. Pričali smo, bio je oduševljen mojom partijom. Bio je iznenađen da postoji jedna takva ekipa u Azerbejdžanu – rekao je Šehić te dodao da se i u budućnosti vidi u dresu Karabaga.

- Lijepo mi je u Karabagu. Ponuda iz liga petice sigurno će biti, ali meni je, zaista, divno u Azerbejdžanu. Sačekat ćemo prijelazni rok – dodao je Šehić.

Svježa krv

Dotakao se Šehić i reprezentacije Bosne i Hercegovine. S nestrpljenjem iščekuje vijest o novom selektoru.

- Redovno pratim sva dešavanja. Potrebna nam je svježa krv na selektorskoj poziciji. Najvažnije je da dođe autoritet koji će posložiti nas, igrače – zaključio je Šehić.

Joldić odan poslu 

Iako je miljama daleko od svoje zemlje, Šehić redovno na internetu prati sva dešavanja u vezi s klubom u kojem je ponikao Željezničaru.

- Naravno, Željo se uvijek prati. Drago mi je zvog velikog uspjeha juniora Željezničara u Ligi prvaka. Omer Joldić je moj bivši saigrač i znam koliko je odan poslu. Bitno je to takmičenje, brojni menadžeri budu na utakmicama i Željo će imati veliku korist – rekao je Šehić.

Brojke

21  odbranu zabilježio je Šehić u dosadašnje četiri utakmice Lige prvaka  

9  odbrana protiv Atletika 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.