NOGOMET

FourFourTwo uvrstio Kolašinca među najbolja pojačanja Premiershipa

Avaz.ba

4.11.2017

FourFourTwo, jedan je od najpoznatijih nogometnih magazina, uvrstio je našeg reprezenmtativca i igrača Arsenala Seada Kolašinca, među najbolja pojačanja ove sezone u engleskom Premiershipu. 

Kolašinac je zauzeo četvrto mjesto na listi od pet nogometaša. Iza sebe je ostavio pojačanje Mančester junajteda Romelua Lukakua, dok su ispred njega Paskal Gros (Pascal Gross, Brajton), Mohamed Salah (Liverpul) i  Ederson (Mančester siti). 

- Seadu Kolašincu nije trebalo previše vremena da se svidi fanovima Arsenala, pokazavši da je upravo on tip agresivnog ofanzivnog orijentisanog bočnog igrača koji je Arsenalu nedostajao. Arsenalova pobjeda na otvorenju sezone protiv Lestera bila je inspirisana njegovim prodorima, njegovom igrom u posjedu lopte i razbijanjem prve linije defanzive Leicestera, čime je uspio razbuditi svoje saigrače iz njihovog uobičajenog letargičnog sna.

Kolašinac se hvata u koštac sa svakim protivnikom na adekvatan način, a njegova partija protiv Svonsija, gdje je inspirisao preokret svog tima golom i asistencijom nakon što je Arsenal gubio sa 0:1, pokazatelj je da je Arsenal konačno dobio neustrašivog lidera koji je sposoban da podigne publiku na noge i promijeni tok utakmice - mišljenje je novinara FourFourTwo-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.