NOGOMET

Premijer liga: Široki nastavio seriju, Želji samo bod u Vitezu

Armin Herić/fkzeljeznicar.ba

Piše: A. S.

4.11.2017

Nogometaši Širokog nastavili su sjajnu seriju i danas su na Bilinom polju u Zenici pobijedili Čelik sa 4:1. Lider na tabeli Premijer lige u 14. kolu lakše od očekivanog došao je do tri velika boda u borbi za prvo mjesto uoči Lige za prvaka.

Širokobriježani su posao završili u prvom poluvremenu, kada su mrežu domaćina zatresli Ćorić, Vagner (Wagner) i Menalo. Tri gola su pala od periodu od 20. do 38. minute. Na 1:3 smanjio je Duvnjak, ali to je bilo sve od Zeničana.

Željezničar je gostovao u Vitezu i odigrao 1:1. Domaći su prvi poveli preko Livaje u 24. minuti, ali je na 1:1 izjednačio Ubiparip u 56. minuti. "Plavi" su napadali, stvarali prilike, ali su kući na kraju mogli ponijeti samo bod. 

Sloboda nije uspjela prekinuti lošu seriju i sa 2:2 na Tušnju protiv Krupe navijači domaćeg tima ne mogu biti zadovoljni. Strijelci za domaće su bili Krpić i Smajić, a onda su proradio Koljić (dva gola) i kreirao konačnih 2:2.

Mladost je u Doboju kod Kaknja pobijedila Borac sa 2:1. Oba gola za domaće djelo su Mujagića. Karić je u 57. minuti uspio postići gol za Borac za 1:1, ali je radost trajala svega 60 sekundi. Već u sljedećem napadu domaći su preko Mujagića došli do velika tri boda (2:1).

U Mostaru je u toku pauza, a nakon prvih 45 minuta Zrinjski vodi sa 1:0 protiv Radnika. Strijelac je bio Filipović.

Sutra igraju GOŠK i Sarajevo. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.