NOGOMET

Ćiro Blažević šokiran namjerom FS Srbije: Kokeza je zreo za psihijatra!

Avaz.ba

5.11.2017

Šta kažete, htio da igra za Srbiju? To prevazilazi sve granice! Da se čovjek prekrsti, neko sa tri prsta, a neko cijelom rukom, kaže za Kurir legendarni Miroslav Ćiro Blažević.

Da je meni Slaviša Kokeza tražio da igra fudbal za reprezentaciju, poslao bih ga na psihijatriju, rekao je za Kurir Miroslav Ćiro Blažević, najuspješniji fudbalski trener u Hrvatskoj.

Kurir je otkrio da je Slaviša Kokeza tražio od Slavoljuba Muslina da igra protiv Gruzije posljednjih nekoliko minuta. Ovu informaciju potvrdio je bivši selektor. Sportska javnost u regionu sa čuđenjem gleda na dešavanja u Fudbalskom savezu Srbije poslije plasmana na SP u Rusiju, posebno nakon smjene Slavoljuba Muslina. 

Šta kažete na saznanje našeg lista da je predsjednik FSS Slaviša Kokeza tražio od Slavoljuba Muslina da igra zvaničnu utakmicu kvalifikacija za SP protiv Gruzije?

- Ne mogu da vjerujem! Nije valjda toliko lud! Vi Srbi ste skloni raznim zaj***, ali ovo prevazilazi sve granice. Ne rade se takve stvari. Znate li ko je iznad svih? Narod - rekao je Ćiro Blažević.

Šta mislite o toj nevjerovatnoj informaciji koju je potvrdio selektor Muslin?

- Šta da mislim?! To je da se prekrstiš nekoliko puta. Neko sa tri prsta, a neko cijelom rukom - dodao je.

Šta biste vi uradili da je vama neko, dok ste vodili reprezentaciju Hrvatske, zatražio istu stvar?

- Znaš šta? Poslao bih ga na psihijatriju - poručio je Ćiro.

Kako vama djeluje smjena selektora Muslina nakon što je direktno odveo Srbiju na Mundijal?

- To je jedna anomalija, a vi Srbi ste skloni svemu tome. Radili ste vi slične stvari u historiji. Valjda je taj vaš predsjednik Saveza imao valjan razlog za smjenu - rekao je kroz smijeh.

Poslije smjene Muslina, da li je trebalo odmah imenovati selektora i spriječiti licitacije s raznim imenima? 

- Obično kada radiš takve stvari, već imaš spremnog keca u rukavu. A ovi vaši nemaju ništa. Time samo pokazuju da su neodgovorni prema poslu koji rade - zaključio je Ćiro Blažević.

Brzo ćete vi iz Rusije 

Poslije svega što se dešava u FSS, koliko može reprezentacija na Mundijalu? 

- S obzirom na to šta se sve kod vas radi, mogli biste ekspresno da se vratite kući. Srbija ima koncentraciju kvaliteta, ali u reprezentaciji vlada velika konfuzija, tako da nisam optimista - kazao je Blažević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.