NOGOMET

Ronaldo među najgorim napadačima Evrope: Mesi bi trebao promašiti idućih 507 udaraca

Avaz.ba

7.11.2017

Kristijano Ronaldo (Cristiano) potpisuje samo 2,08 posto realizacije u ovoj sezoni, što ga svrstava na 710. mjesto po učinkovitosti u najvažnijim evropskim ligama. Zvijezdi Reala gol se očito zamjerio te je upisao samo pogodak u dosadašnjem dijelu Primere.

Doduše, Ronaldo je na početku sezone zaradio suspenziju od pet utakmica, ali nakon toga u sedam susreta ostao je na mizernom učinku. Kad sve zbrojimo, Ronaldo nakon 11 kola ima poprilično negativnu statistiku za napadača njegovih kvaliteta. 

Portugalac je do sada uputio 48 udaraca prema protivničkim vratima u La Ligi, a samo jednom je pronašao put do mreže. Primjerice, Leo Mesi (Messi) bi trebao promašiti idućih 507 udaraca da dođe na jednaku učinkovitost kakvu trenutno ima Ronaldo.

Najgori je to učinak Ronalda od kada je stigao u Madrid. Do sada u ni jednoj sezoni u dresu Reala nije išao ispod 25 pogodaka u prvenstvu, a tako nešto lako bi se moglo dogoditi ove sezone. 

S lošim igrama Ronalda stigle su i bljeđe partije Reala. Aktualni prvaci Španjolske zaostaju već osam bodova iza Barcelone i imaju znatno lošiju gol-razliku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.