NOGOMET

Čelik je sinonim Zenice, ali grad nije njegov vlasnik

Avaz.ba

7.11.2017

Na inicijativu gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića, jučer je održana javna rasprava na kojoj su učestvovali članovi Upravnog odbora i Skupštine, nogometaši, treneri i navijači Nogometnog kluba Čelik. Tema je bila aktuelna teška situacija u premijerligašu s Bilinog polja.

- Čelik je sinonim grada, ali Grad Zenica nije vlasnik Čelika – rekao je na početku svog izlaganja Kasumović.

Imao je jasnu poruku za čelnike kluba.

- Čelik ima svoj Upravni, Nadzorni odbor, Skupštinu i dužni su da se brinu o klubu, a ne neko drugi. Ali, ovaj prijelazni period vam očito ne ide. Pomogao sam da klub opstane u prvenstvu, iskoristio sam svoje veze da dovedem investitore koji su veoma ozbiljni. Ali Čelik prvo mora neke stvari sam završiti.

Donesena je odluka o oprostu dugovanja prema gradskim javnim preduzećima i to je završena priča, ostalo je samo da se završi procedura. U revizorskom izvještaju se navodi cifra oko 13 miliona KM bez kamata, a na svakoj drugoj stranici je revizor napisao da ne može odgovarati za tačnost podataka.

Navedena su dugovanja koja su davno riješena, ali još nisu prekrižena u klubu – istakao je Kasumović.

Svi prisutni u sali su se složili da se uskoro održi sastanak između predstavnika Gradske uprave, rukovodstva Čelika i predstavnika navijača na kojem će se definirati daljnji koraci.

 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.