NOGOMET

Jasmin Mešanović: Trenutno živim svoj san

Mešanović u utakmici protiv Liverpula: Neopisiv je osjećaj igrati na Enfildu

D. JURIŠIĆ

12.11.2017

Čudni su životni putevi. Napadač ekipe Maribora Jasmin Mešanović prve nogometne korake napravio je u omladinskim selekcijama tuzlanske Slobode, a ove sezone živi svoj san – Ligu prvaka, u kojoj igra sa slovenskom ekipom.  

Mešanovićeva priča započela je u seniorskom timu Slobode, a put ga je vodio do Čelika, Osijeka, pa do Mostara, gdje je učestvovao u pohodu Zrinjskog na naslove prvaka Bosne i Hercegovine. Upravo je iz ekipe “Plemića” prešao u Maribor.

Pravi potez

- U Zrinjskom sam odigrao možda i dvije najbolje sezone do sada. Dva puta u nizu smo osvojili državno prvenstvo, a ja sam oba puta bio najbolji strijelac ekipe, što dovoljno govori o mom napretku – rekao je Mešanović na početku razgovora.

U Mostaru su ga zapazili brojni klubovi iz Evrope, ali i oni iz nama egzotičnih država.

- Bilo je dosta ponuda. Želio sam odabrati onu koja će mi pomoći da se još više razvijem kao igrač, da pokušam napraviti još bolji rezultat. Još sam mlad i nisam želio da razmišljam o ponudama poput one iz Južne Koreje. Želio sam da nastavim igrati u Evropi i odlučio sam se za Maribor i mogu reći da sam povukao pravi potez. Imamo širok igrački kadar i trener nas dosta rotira. Postižemo izuzetno dobre rezultate, želim da nastavim s osvajanjem trofeja. Igram grupnu fazu Lige prvaka, što je san svakog nogometaša i mogu reći da u ovom trenutku živim svoj san.

Zahvaljujući dobrim igrama u prvenstvu, izborio sam se za početnih 11 u utakmici protiv Liverpula na Enfildu, jednom od najpoznatijih stadiona na svijetu. Svaki igrač dobije još više motiva za igru kad se s tribina zaori: “You'll never walk alone.” To je neopisiv osjećaj. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, dosta bolje nego kod kuće – kaže Mešanović i dodaje da je osjećaj na Enfildu bio izvanredan.

Dobio sina

U Sloveniji je tek nepuna četiri mjeseca, ali je zalaganjem na terenu i postignutim golovima već postao ljubimac domaćih navijača.

A nedavno su on i supruga Dženita dobili prinovu u porodici. U zeničkoj bolnici rodio se Ajnur Mešanović.

- Bio sam u Zenici kad se Dženita porodila, ali tada nisam imao priliku da im priđem. Klub mi je dao dva dana slobodno pa sam tek sada prvi put uzeo sina u naručje. Presretan sam i samo mogu još jednom ponoviti, živim svoj san i u privatnom i u sportskom aspektu života. Gol koji sam postigao Domžalama, posvetio sam njemu, a tako će biti i u budućnosti – kaže Mešanović na kraju našeg razgovora.


Reprezentacija? Tu su igrači svjetske klase

Mešanović je zabilježio i 14 nastupa za mladu reprezentaciju naše države, za koju je u kvalifikacionom ciklusu bio prvi strijelac naše ekipe.

- Svaki igrač koji bilježi dobre rezultate, očekuje poziv selektora, pa tako i ja. Svjestan sam da je konkurencija u našoj A-reprezentaciji BiH izrazito jaka. Tu su igrači svjetske klase. Na meni je da nastavim ovako igrati i truditi se pa neka selektor odluči. Volio bih da se nađem na nekom spisku, čisto da znam da se prati moj rad, što bi mi bio još jedan dodatni motiv – kaže Mešanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.