NOGOMET

Zašto je Klop odbio Mančester junajted?

Avaz.ba

12.11.2017

Biografija Jirgena Klopa (Jurgen Klopp), trenera Liverpula, biće objavljena u četvrtak, 16. Novembra.

Biografiju je napisao Rafael Honigstejn (Raphael Honigstein), a pojedini mediji već su iznijeli neke detalje. Jedan od zanimljivijih dijelova je onaj u kojem je Klop 2014. godine odbio ponudu Mančester junajteda. 

Dejvid Mojes (David Moyes) je od Sir Aleksa Fergusona (Alex) preuzeo "Crvene đavole", a njegov otkaz je bio sve bliži. Izvršni direktor Junajteda Ed Vudvard otputovao je u Njemačku kako bi nagovorio Klopa da se pridruži “đavolima”.

Vudvard mu je rekao kako je Old Traford "Disneyland za odrasle" te kako je trenerska pozicija na Old Trafordu san za svakog trenera. 

Klop je na početku rekao kako mu ta ponuda 'nije dovoljno seksi', ali je svejedno nije odbio.

Čak je i izvršni direktor Borusije Dortmund Hans-Joakim Vacke rekao Klopu da se takva prilika pruža jednom u životu te da dortmundski klub neće praviti probleme oko tog transfera, ako se Klop za njega odluči. 

Međutim, 10. aprila 2014. godine Dortmund je u Minhenu igrao protiv Bajerna, a Klop je u hotelu Hilton došao do Vackea te mu rekao:

"Ne mogu se nositi s tim pritiskom, odbiću njihovu ponudu", prenosi N1. 

Šest mjeseci kasnije, želju za njegovim dovođenjem su pokazali Totenham i Mančester siti, ali se ništa konkretno nije dogodilo sve do oktobra 2015. godine kada je Klop preuzeo klupu Liverpula.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.