NOGOMET

Borac: Svi žele da igraju protiv Želje

Avaz.ba

12.11.2017

Pauzu u prvenstvu BiH fudbaleri Borca provode u redovnim treninzima, maksimalno se pripremajući za nastavak i utakmicu protiv velikog rivala, sarajevskog Željezničara.

Namjera stručnog štaba bila je i da se odigra jedna kontrolna utakmica, ali kako se nije moglo doći do adekvatnog protivnika, na Gradskom stadionu odlučili su da im je bolje da odigraju susret između sebe, kombinirajući dva tima.

- Procijenili smo da je najbolje da na licu mjesta provjerimo sve trenutne kandidate za prvi tim pa su između sebe, na pomoćnom terenu, odigrala dva tima, kombinirana od standardnih prvotimaca i onih s nešto manjom minutažom – rekao je Marko Maksimović, jedan od pomoćnika šefa stručnog štaba Zorana Milinkovića.

Svi prvotimci rade punom parom, svjesni da su pred njima zahtjevan finiš sezone i četiri teške utakmice koje mogu da odrede konačnu sudbinu Banjalučana, plasman u Ligu za prvaka ili Ligu za opstanak.

- Ne treba igračima posebno naglašavati šta nas očekuje u narednih tridesetak dana. I sami su svjesni toga. Svi žele da se nametnu za derbi sa Željezničarom tako da smo optimisti u pogledu te utakmice. Treninzima se vratio i Aleksandar Radulović i vjerovatno će biti u kombinaciji za nastup – dodao je Maksimović.

Jedini koji neće moći da zaigraju protiv “Plavih” su kapiten Boris Raspudić, koji ima tri žuta kartona, te povrijeđeni Siniša Dujaković.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.