NOGOMET

"Rat" u Hrvatskoj: Ćiro bez ustezanja kritizirao Čačića, bivši selektor udario po njemu i Subašiću

Avaz.ba

13.11.2017

Hrvatska nogometna reprezentacija izborila je plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a to je bila tema HRT-ove emisije Otvoreno.

Zlatko Dalić nakon Ukrajine i dodatnih kvalifikacija trebao bi ostati selektor što je potvrdio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

Može li s novim selektorom početi nova era reprezentacije i kako će se rasplesti situacija u vrhu HNS-a bile su teme Otvorenog u kojoj su gosti bili Ćiro Blažević, Damir Vrbanović, Nenad Bjelica i Ante Čačić, prenosi Net. 

- Ovo je bio višestruki uspjeh. Za mene je važan povrataka navijača na tribine. To govori koliki je interes za reprezentaciju. Dobio sam potvrdu da bez navijača mi nismo značajni nikom. Navijači su vratili interes za Hrvatsku. Optimizam se vratio. Rezultat je bio kompromitiran. Svi smo očekivali da ćemo lako proći grupu. Vrlo nepravedno je ne priznati da je situacija bila kompromitirana. Zavladala je apatija hrvatskim nogometnim pukom. Malo je ko vjerovao, a onda se stvorila euforija - počeo je Ćiro.

Stigao je odgovor od bivšeg selektora Čačića. 

- Naravno da mi je žao što nisam igrače odveo u Rusiju. Kad sam odlazio poželio sam im sreću. Istina je da smo kompromitirali rezultat. Dužan sam s obzirom da sam dvije godine bio selektor spomenuti da nismo bili u slaboj grupi. Tu su bili Ukranjina, Island i Turska. Zakoračili smo u kvalifikacije bez gledatelja. Silna negativna energija je emitirana oko nas uključujući od i mog kolege, najuspješnijeg selektotra. Do Islanda smo imali komfornu situaciju, u devetom mjesecu smo ostali bez kapitena. Veliki broj igrača nam je na jesen bio povrijeđen. Dogodilo se Kosovo. U Turskoj smo izgubili. Nisu imali šanse za plasman, a tribine su bile pune. Kako su nas pratili.

- Sudionici ste svega. Odabrali ste u uvodnom prilogu ovu izjavu Subašića. Tako je govorio i kad sam ja došao. Kod Turske smo odigrali najbolje. Bili smo pokradeni. Ono što su Turci imali na svom stadionu, mi u Rijeci nismo imali. Nažalost. Izuzetno sam sretan i ponosan čovjek. Prvo jer sam trener 30 godina i što će ova generacija biti na SP-u. Takvi igrači tamo trebaju biti. Naročito mi je drago kao domoljubu i selektoru koji je vodio reprezentaciju u deset od devet utakmica u kvalifikacijama - odgovorio je Čačić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.