NOGOMET

Ogorčeni Ćiro: To što ste vi napravili nije napravila ni Sjeverna Koreja!

Avaz.ba

14.11.2017

Plasman Hrvatske na Svjetsko prvenstvo ovih je dana jedna od glavnih tema medija u susjedstvu.Ta je tema dobila prostor i u jednoj od najgledanijih emisija nacionalne televizije. Gosti su bili bivši selektor Ante Čačić, izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, Ćiro Blažević i novinar HTV-a Stjepan Balog.

Razgovor je otvorio Ante Čačić koji je iznio poduži niz razloga i najrazličitijih okolnosti za svoj neuspjeh na klupi reprezentacije, pišu sportske novosti.

- Naravno da mi je žao što neću ja biti u Rusiji. Rekao sam to i igračima. Međutim, moram odgovoriti na neke stvari koje se po meni krivo naglašavaju. Mi nikako nismo igrali u slaboj skupini. Island nikako nije bezveze i pokazuje to već neko vrijeme. Pokazao je to i na Euru gdje je otišao i jednu stepenicu više od nas. Na kraju svega mediji su napravili gubitnike od nas, a igrali smo najbolji nogomet na EP. Na kraju smo tamo ispali od prvaka Evrope. U ovim kvalifikacijama smo imali potpuno komfornu situaciju do Islanda. Ta utakmica je bila u lošem terminu, a bilo je tu i još nekoliko faktora koji su zapravo odlučujući, - rekao je bivši izbornik Ante Čačić pa nastavio bez pauze:

- U Turskoj smo izgubili samo iz jednog razloga. Tursku su pratili navijači! Nisu imali šanse za plasman, a tamo je protiv nas bilo sve krcato i svi su imali zastavice. Kako su mene pratili? Znate svi jako dobro! Bili smo pokradeni u Turskoj, svi to znaju. Ne kažem da je bilo namjerno, ali sudac nije vidio ni penal ni igranje rukom. Nakon toga dogodila nam se Finska i loše iskustvo s terenom protiv Kosova. Ponavljam, mi nismo imali ono što su imali Turci. Međutim, moram istaknuti da sam ponosan što će ova Hrvatska biti na Svjetskom prvenstvu. Naša je igra bila loša samo i jedino 20 minuta protiv Finske."

U emisiji je gostovao i izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović koji je najavio da će dogovor s novim selektorom Zlatkom Dalićem biti postignut u sljedeća 24 sata.

- U pitanju su samo detalji. Sve je u skladu sa najavama, gospodin Dalić će dobti prijedlog ugovora, oko toga nema nikakve drame i mi ćemo to riješiti u roku sljedeća 24 sata, - rekao je Vrbanović koji je, između ostalog, istaknuo kako Savez ne ovisi o plasmanu reprezentacije na velika natjecanja, no kako su ti isti plasmani 'svakako odlična stvar'.

Na njegova izlaganja burno je reagirao Ćiro Blažević.

- Mogu li postavit pitanje mom prijatelju Vrbanoviću? Dobili ste puno telegrama i komplimenata nakon plasmana na SP. Je li Vas netko pohvalio, vas u Savezu? Je li vama netko te komplimente dao isto? Jel' vi zaslužujete te komplimemnte? Jel' vi mislite da ste dali sve ono što je trebalo. Ili ste sve pokvarili možda? Ovaj podatak da ste vi u ovako kratkom periodu - četiri trenera promijenili? Pa to nije ni Sjeverna Koreja napravila! To niko nije napravio, - uzviknuo je Ćiro prema Vrbanoviću i odmah dobio odgovor:

- Naravno da su pohvale išle prvenstveno našim reprezentativcima. Nisam ja igrao niti mislim da je netko u HNS-u posebno trebao dobiti pohvale. Pohvale će doći ili neće doći od onih koji će procijeniti naš rad. Ono što je gospodin Blažević spomenuo, a to bi kao trener vrlo dobro trebao znati, je da promjenu trenera ne determiniraju simpatije nego nužna sila. Ovaj primjer s gospodinom Dalićem je dokaz činjenice da kad je situacija bila takva da nešto ne štima, Savez je reagirao odgovorno. Da nije uspio, ispale bi stravične kritike i bio bi gospodin Blažević u pravu kad to kaže. Međutim, ispalo je sjajno. Bio je to dobar potez. Prema tome, ne radi se o tome da Savez ovdje samostalno odlučuje da li mijenjati trenera ili neće na bazi hira, negoo na bazi rezultata, - zaključio je Vrbanović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.