NOGOMET

Kajtaz za "Avaz": Moguće da "iskoči" još jedno zvučno ime za selektora

Piše: A. S.

16.11.2017

Nogometna A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras nije dobila selektora. U Trening centru NSBiH u Zenici održana je 15. redovna sjednica Izvršnog odbora, a bh. javnost je pomno pratila dešavanja šta se dešava u izboru selektora.

Na kraju, nije bilo ništa. Bijeli dim se nije ukazao...


Potrebno 12 glasova

Na sjednici je bilo prisutno 15 članova Izvršnog odbora, za izbor selektora bilo je potrebno 12 glasova.

U toku sjednice izbor se sveo na dva kandidata Mehu Kodru i Amara Osima. Selektora nismo dobili, jer je došlo i do blagih podjela unutar Izvršnog odbora NSBiH, jer je za Fudbalski savez Republike Srpske neprihvatljivo da Kodro bude selektor.

Vjeruje se da je i zbog toga došlo do prolongiranja izbora selektora.

Član Odbora za posredovanje i savjetovanje Sead Kajtaz u razgovoru za naš portal kazao je da sjednica bila konstruktivna, ali da je BiH još daleko od izbora selektora.

- Nastavljamo s radom, moguće je, da do naredne sjednice, „iskoči“ još neko od kandidata. Ja ne bih o kandidatima ništa govorio, ali ćemo gledati da do naredne sjednice nađemo još jedno zvučno ime kao kandidata za selektora - priča nam Kajtaz.

Dolazak Čeferina

Prema najavama naredna sjednica Izvršnog odbora bi se trebala održati 29. novembra. Upravo tog dana u Sarajevo dolazi predsjednik Evropske nogometne asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin u prvu zvaničnu posjetu Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

- Sumnjam da ćemo baš na dolazak Čeferina dobiti selektora, ali nije nemoguće. ne bih o tome sada govorio. Meni je važnije da dobijemo selektora s kojim će svi biti zadovoljni. Mi, iz Komisije, nastavit ćemo raditi i tražiti najbolje rješenje, a na Izvršnom odboru je sve ostalo - dodao je Kajtaz, koji se nakon sjednice IO NSBiH u Zenici vratio u rodni Mostar.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.