NOGOMET

Marko Mihojević produžio ugovor: Sarajevo je zaslužno za moju afirmaciju i napredak

Avaz.ba

17.11.2017

Kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo, Marko Mihojević, danas je i zvanično produžio ugovor. Bordo 21-godišnji defanzivac potpisao je novi, dvogodišnji ugovor, koji važi do 2020. godine. 

Mihojević, koji je rođen 21. aprila 1996. godine u Trebinju, odigrao je 64 službene utakmice za Sarajevo, uz četiri postignuta gola, a debitirao je za prvi tim u Gradačcu, u februaru 2015. godine


- Veliko mi je zadovoljstvo što sam produžio ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo. Ovaj klub me prepoznao kao mladog igrača, doveo u svoju Akademiju, gdje sam radio, imao vrhunske uvjete za bh. prilike i napredovao do prvog tima. Zahvaljujući nastupima za Sarajevo, dobio sam priliku da nastupam za U-19, a potom i U-21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine. Ukazana mi je velika čast kada sam postao kapiten FK Sarajevo na početku ove sezone i mogu reći da za mene nije bilo dvojbe kada je u pitanju produženje ugovora - rekao je Mihojević, dodavši: 

- Sarajevo je meni mnogo dalo. Ne samo meni, već i mnogim drugim igračima, koji su doživjeli svoju punu igračku afirmaciju u našem klubu. Kada budem išao iz kluba, želim da Sarajevo zaradi na transferu, jer ne želim da klub, koji je toliko uložio u mene, ostane uskraćen. Sretan sam što sam produžio ugovor sa klubom za kojeg sam jako vezan.

Bordo kapiten imao je poruku za mlade igrače, fudbalere, obzirom da je on prošao put od kadeta Sarajeva, pa sve do prvog tima, kapitenske trake i međunarodnih utakmica. 

- Želim poslati poruku i mladim igračima da moraju prije svega voditi računa kakav utisak ostavljaju, te kakav odnos imaju prema klubu, koji je za ogroman broj ljudi svetinja. Sarajevo mnogo vodi računa o svojim mlađim uzrastima i kada dođe vrijeme da razmišljaju u narednom koraku u karijeri, nikada ne trebaju zaboraviti koliko im je zapravo FK Sarajevo pomogao u razvoju - zaključio je Mihojević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.