NOGOMET

Štutgart srušio Dortmund i produžio krizu "Milionera"

AFP

Piše: N. Kr.

17.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Štutgart je na otvaranju 12. kola Bundeslige na domaćem terenu savladao Borusiju Dortmund (2:1) te tako produžio krizu ekipe koju vodi Boš (Bosz).

Domaći su već u petoj minuti golom Kongoanca Akoloa poveli i šokirali favorizirane goste. Do kraja poluvremena "Milioneri" su ipak uspjeli doći do proavnanja i to u posljednjim trenucima poluvremena, tačnije u 48. minuti kada je Maksimilijan Filip (Maximilian Philipp) pogodio nakon odbijanca iz jedanaesterca kojeg nije iskoristio Andre Širle (Andre Schurrle).

U nastavku utakmice Dortmund je krenuo sa ciljem da preokrene rezultat i osigura sebi vrijedna tri boda, ali domaći su ih u tome zaustavili.

Hrvatski internacionalac Josip Brekalo, koji je ušao u igru u 46. minuti, bio je sjajan džoker svom treneru jer je u 51. minuti pogodio za novo vostvo Štutgarta, a na kraju će se ispostaviti i za konačan rezultat i pobjedu "Švaba".

Sa ovom pobjedom Štutgart je na 11. poziciju sa 16 osvojenih bodova dok je Dortmund ispustio priliku da se približi Bajernu te je ostao na trećoj poziciji sa 20 bodova, šest manje od tima iz Minhena. U sljedećem kolu Štutgart gostuje Hanoferu dok će Dortmund igrati veliki derbi protiv Šalkea.

Osim radosti za "Švabe", ova pobjeda obradovat će i Hasana Salihamidžića i njegov Bajern Minhen jer iz kola u kolo ekipa Dortmunda gubi korak za Bajernom nakon sjajnog početka sezone.

Pogledajte tabelu i golove sa utakmice:

Rezultati by SofaScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.