NOGOMET

Glasina koja se ne čini nemogućom: Spahić i Barbarez dobijaju mjesta u reprezentaciji?

S Facebooka: Spahić sa Pilavom i Misimovićem

Piše: Avaz.ba

18.11.2017

Emir Spahić i Sergej Barbarez u stručnom štabu reprezentacije BiH?! Ova glasina jučer se počela provlačiti kroz medije, no, iznenađujuća može biti samo onima neupućenima.

Da bi Spahić mogao igrati značajnu ulogu u procesu izbora novog selektora, moglo se naslutiti nakon što je ovih dana, koji su bili ključni u odlučivanju koga će stručna komisija NSBiH predložiti članovima Izvršnog odbora, učestalo boravio s ljudima iz Saveza, što se moglo vidjeti i na fotografijama na društvenim mrežama. 

Preksinoć, u trenucima dok je padala odluka da to bude Meho Kodro, a ne Amar Osim, Spahić se slikao u društvu sa izvršnim direktorom Sektora za sport u NSBiH Elmirom Pilavom i članom komisije Zvjezdanom Misimovićem.

Veza Kodre, Barbareza i Spahića datira od prije desetak godina, kada je NSBiH bio svakodnevna meta najžešćih kritika navijača i javnosti, a ovaj trojac važio za najveće protivnike ljudi koji su tada vedrili (a češće oblačili) našim nogometom.

Stoga, uprkos činjenici da niti Spahić niti Barbarez nemaju trenersko iskustvo, ovakav scenarij se nimalo ne čini nemogućim.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.