NOGOMET

Hajnkesova mašinerija samljela Augzburg, remi Leverkuzena i Lajpciga

AFP

Piše: N. Kr.

18.11.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Sa današnjih pet utakmica nastavljeno je 12. kolo njemačke Bundeslige.

Preporođeni Bajern Minhen kojeg sa klupe vodi Jup Hajnkens (Jupp Heynckes) bez problema je savladao na domaćem terenu Augzburg sa visokih 3:0. Bavarci su do vodstva došli u 31. minuti preko Vidala da bi sedam minuta kasnije Levandovski (Lewandowski) povećao prednost na 2:0, što je i bio rezultat prvog poluvremerna.

U nastavku, Bajern je igrao bez pritiska te je Levandovski pogodio još jednom, ovaj put u 49. minuti. Sa ova dva gola Poljak se usamio na vrhu liste strijelaca sa 13 golova.

Derbi dana igrao se u Leverkuzenu gdje je Bajer dočekao Lajpcig. Utakmica je ponudila četiri gola, ali pobjednika nije bilo (2:2). Verner (Wener) je u 13. minuti doveo "bikove" u prednost nakon što je pogodio sa 11 metara. "Apotekari" su izjednačili u posljednjim trenucima prvog dijela kada je Bejli (Bailey) pogodio u 44. minuti.

U nastavku Bajer ostaje sa igračem manje nakon što je Henriks (Henrichs) dobio direktan crveni karton u 52. minuti utakmice. Osim toga, skrivio je i jedanaesterac kojeg je Forzberg (Forsberg) realizirao u 54. minuti za novo vodstvo Lajpciga. Iako su imali igrača manje na terenu, ekipa Bajera je uspjela doći do izjednačenja preko Folanda (Volland) u 74. minuti utakmice i tako osvojiti vrijedan bod.

Volfsburg je na svom terenu dočekao Frajburg i slavio sigurnu pobjedu (3:1). "Vukovi" su ekspresno poveli preko Gerharta (Gerhardt) u trećoj minuti, da bi u 29. Mali (Malli) povisio na 2:0. Frajburg je preko Kapustke u 68. minuti smanjio na 2:1, ali domaći su samo dvije minute kasnije novim golom Malija potvrdili pobjedu i tri boda.

Majnc našeg Kenana Kodre upisao je na svom terenu minimalnu pobjedu protiv ekipe Kelna. Trenutak odluke desio se u 43. minuti kada je Brosinski pogodio sa 11 metara. Od 71. minute domaći su imali i igrača manje jer je Donati dobio crcveni karton, ali to u konačnici nije utjecalo na rezultat. Kenan Kodro je u igru ušao u 87. minuti.

Hofenahjm je na svom terenu u posljednjim trenucima izbjegao poraz protiv Frankfurta i tako je osvojio bod u utakmici u kojoj su gosti bili bolji rival (1:1). Ekipa Nike Kovača povela je preko Boatenga u 13. minuti, a domaći su golom Uta (Uth) u 91. minuti osvojili vrijedan bod. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.