NOGOMET

Ubjedljive pobjede Sitija, Liverpula i Čelzija, Begović ponovo sjajan

Avaz.ba

18.11.2017

Mančester Siti je odnio tri boda iz Lestera i to je deseta uzastopna pobeda tima Pep Gvardiole (Guardiola) u Premijer ligi.

Rezultat je bio 2:0, a strijelci su bili Gabrijel Žezuš (Gabriel Jesus) u finišu prvog proluvremena i Kevin de Brujne (De Bruyne) na samom početku drugog. 

Čelzi će neko vrijeme provesti na drugom mjestu, pošto je u gostima deklasirao Vest Bromvič Albion sa 4:0.

Odlični Morata

Alvaro Morata je doveo 'Plavce' u vodstvo u 17. minutu, šest minuta kasnije španski napadač je pronašao rupu u odbrani gostiju i asistirao Edenu Azaru (Hazard) za 2:0.

U finišu prvog poluvremena Konteov tim postiže i treći gol zahvaljujući snalažljivom Markos Alonsu (Marcos), a konačnih 4:0 za Čelzi postavio je ponovo Azar.

Liverpul je bez problema sa 3:0 pobijedio Sautempton.

Prvo poluvreme obilježio je biši saigrač Edina Džeke, Mohamed Salah. Egipćanin je postigao dva gola, u 31. i 41 minutu utakmice, tako stigao do cifre od devet golova u Premijer ligi u dosadašnjem toku sezone i izbio na čelo liste strijelaca.

Sredinom drugog poluvremena, strijelac za konačnih 3:0 bio je Kutinjo (Coutinho).


Sjajni Begović 

Ubjedljiv je bio i Bornmuta, koji je razbio Hadersfild sa 4:0. Sjajan je bio naš Asmir Begović, koji je zakljućao svoju mrežu.

Pobjedu kod kuće upisao je i Barnli, a pao je Svonsi (2:0), dok su jedini meč bez pobjednika odigrali Kristal Palas i Everton (2:2). Muhamed Bešić nije bio ni na klupi.

Nešto ranije Arsenal je sa 2:0 pobijedio Totenhem, dok Mančester junajted od 18.30 sati igra s Njukaslom. Ibrahimović je najavljen da će biti na klupi za rezervne igrače. 

Rezultati by SofaScore
Rezultati by SofaScore