NOGOMET

Vest Hem i Lester podijelili bodove u Londonu

AFP

Piše: S.Me.

24.11.2017

Prva utakmica trinaestog kola engleske Premier lige koja je odigrata večeras na "Olympic Stadium" u Londonu završena je neriješenim rezultatom 1:1. Svi golovi pali su u prvom poluvremenu, a strijelci su bili za Lester Mark Olbrajton i Kujate za Vest Hem junajted.

Večeras za Vest Hem nije igralo čak pet igrača i to Samuel Bajram (Byram), Antonio, Čičarito (Chicharito), Kolins (Collins) i Fonte. Dok za goste nisu nastupili Robert Hut (Huth), Metju Džejms (Matthew James) i Silva. Sudac ovog meča bio je Martin Etkinson (Atkinson). 

Treba napomenuti da je ovo bio prvi meč Dejvida Mojesa (David Moyes) na klupi Vest Hem junajteda.

Vest Hem junajted je prije početka ovog susreta na tabeli zauzimao razočaravajuće 18 mjesto sa 9 bodova, dok je Lester bio dvanaesti sa osvojenih 13 bodova.

Prvo poluvrijeme završeno je neriješenim rezultatom 1:1, s tim što je Lester prvi došao u vodstvo preko Marka Olbrajtona (Marc Albrighton) u 8. minuti. To je bio hladan tuš kako za igrače tako i za navijače Vest Hema već na samom početku utakmice.

Međutim, domaći uspjevaju konsolidovati svoje redove u igri, pa tako pred sami kraj prvog poluvremena stižu do poravnanja preko Kujatea (Kouyate) u 45. minuti.

Pobjeda je bila neophodna Vest Hem junajtedu kako bi popravili bodovni saldo koji nije zadovoljavao čelnike kluba kao ni navijače. U drugom poluvremenu igrači domaćina su znatno odlučnije krenuli i već na samom početku prave nekoliko izglednih prilika za pogodak ali golman gostiju Šmajhel (Schmeichel) je dobro branio. U ostatku utakmice Vest Hem je dao sve od sebe kako bi došao do pobjede ali pritisak koji su pravili do samoga kraja nije imao učinka i utakmica je završena neriješenim rezultatom 1:1.



Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.