NOGOMET

Ne, to nije "Betmen": Pogledajte kako će na Bernabeu danas istrčati jedan fudbaler Reala

R. Be.

25.11.2017

Nogometaši madridskog Reala danas će od 16.15 sati igrati utakmicu 13. kola španske La lige, protiv ekipe Malage.

Real će na stadionu Santijago Bernabeu biti pod pritiskom pobjede, jer za ljutim rivalom iz Katalonije zaostaje 10 bodova. 

Kapiten "kraljevskog" kluba Serhio Ramos (Sergio) danas će nastupiti, nakon što je propustio meč ligle prvaka protiv APOEL-a, zbog frakture nosa. 

Naime, španski as je u gradskom derbiju protiv Atletiko Madrida dobio udarac nogom u glavu, zbog čega je morao napustiti susret. Nakon meča konstatiran je prijelom nosa. 

Ramos će danas nositi specijalno dizajniranu masku, tešku svega 65 grama. Mnogi nogometaši, koji su morali nositi slične maske, nisu baš bili oduševljeni, jer kažu da maska smeta tokom igre. 

Ipak, izgleda da su se dizajneri maske za Ramosa posebno potrudili, pa je maska veoma lagana. Inače, rađena je 3D tehnologijom, kako bi se u potpunosti prilagodila izgledu lica i nosa kapitena Reala. 

Ako je suditi prema fotografiji ispod, Ramos će na današnjoj utakmici više ličiti na maskiranog filmskoj junaka, recimo "Betmena", nego na nogometaša koji nosi kapitensku traku Reala iz Madrida. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.