NOGOMET

Bivši igrači prognozirali ishod današnjeg derbija

Piše: Avaz.ba

26.11.2017

Na stadionu Grbavica će u susretu 16. kola gradski rivali Željezničar i Sarajevo odigrati gradski derbi.

Uoči današnjeg meča bivši igrači oba kluba su prognozirale ishod derbija.

Damir Hadžić: Derbi odlučuje sitnica 

Damir Hadžić, jedan od najistaknutijih igrača Fudbalskog kluba Sarajevo u poslijeratnom periodu, odigrao je za bordo klub više od 200 utakmica, a u današnjem, 113. vječitom derbiju prognozira trijumf ekipe s Koševa.

- Prije svega, očekujem zanimljiv derbi na Grbavici. Najvažnije je da sve protekne bez problema što se tiče navijača oba kluba. Što se tiče trenutne situacije, Sarajevo je u boljoj formi, ali poznavajući značaj derbija, to nema nikakve veze. Pravila tu ne postoje i meč na Grbavici odlučit će sitnica. Vjerujem da će se nakon 90 minuta radovati moj voljeni klub i da će, nakon te pobjede, nastaviti koračati ka titulu prvaka BiH – rekao je Hadžić.

Slaviša Vukičević: Musemić najveći adut

Slaviša Vukičević, legenda FK Sarajevo i član šampionske generacije bordo tima u sezoni 1984/1985, vjeruje u trijumf svog bivšeg tima. Kao glavnog aduta bordo tima vidi trenera Husrefa Musemića.

- Svi su aduti na strani Sarajeva, a svakako da je Musemić najveći adut. Igrači su uvezali pet pobjeda, podigli su maksimalno samopouzdanje i, uz vjerne navijače, mogu do trijumfa protiv Željezničara. Bit će neizvjesno, oba kluba su u vrhu, ali vjerujem da će se na kraju radovati Sarajevo – rekao je Vukičević.

Bulend Biščević: Forma nije presudna

Bulend Biščević, bivši nogometaš Željezničara, tvrdi da je Sarajevo u nešto boljoj formi, ali i da je taj faktor rijetko kada odlučivao derbi. 

- Otkako im se vratio Husref Musemić, Sarajevo je pokazalo najviše. Jedna su od ekipa koja nije bez razloga u vrhu. S druge strane, Željo igra toplo-hladno, ali ga, bez obzira na to, rezultati služe. Svi nekako za favorita forsiraju Sarajevo, najviše zbog Musemića, ali ovo je utakmica u kojoj forma i snaga ne dolaze toliko do izražaja. 

Ja, naravno, ne mogu drugačije nego prognozirati pobjedu Želje, ali se, također, nadam da će igrači pružiti dobru utakmicu s dosta golova. Toga smo svi mi željni – kaže nekadašnji bh. reprezentativac. 

Dino Đurbuzović: Grbavica je Željina prednost  

Bivši fudbaler i trener Željezničara Dino Đurbuzović smatra da obje ekipe dočekuju derbi u dobrom ambijentu i sa podjednakim šansama.

- Iskreno, oba kluba su u izuzetno dobroj situaciji, da ne kažem u dobroj formi i u odličnoj atmosferi čekaju utakmicu. Moram reći da je ekipa Husrefa Musemića preporođena. Veoma je opasna i zabrinjavajuća. S druge strane, Željina prednost je Grbavica, odnosno ambijent na samoj utakmici. Stoga bih rekao da su ekipe egal. I, naravno, kao i svi ljubitelji fudbala, volio bih da atmosfera bude na visokom nivou i da gledaoci vide dobru utakmicu – kaže Đurbuzović. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.