NOGOMET

Odgođen 113. vječiti derbi

A. S.

26.11.2017

13:30 Još nije poznato kada će se igrati meč

13:25 Susret odgođen!

13:20 Susret još nije počeo. Igrači su spremni i trenutno su u tunelu. 

13:15 Počeli su navijači da prave ugođaj. Simpatizeri Sarajeva su zapalili nekoliko baklji. 

Sudija Peljto je odložio početak susreta A. Durgut/Avaz.ba. Sudija Peljto je odložio početak susreta A. Durgut/Avaz.ba

13:10 U toku je iscrtavanje linija. Zbog nedostatka crvene boje, linije se trenutno iscrtavaju  pijeskom. 


13:00 Utakmica je odložena, početak je zakazan za 13:20 sati. 

12:45 Još 15 minuta do početka susreta, ali sudija Peljto nije zadovoljan terenom. U kontaktu smo s delegatom susreta Harisom Idrizovićem. On ne smije davati izjave za medije, ali nam je neslužbeno kazao da sudija do njega nije dolazio da bi tražio odgodu meča. 

Redari su počeli crtati linije terena crvenom bojom.  

Početak susreta će sigurno kasniti.

12:30 Pola sata do početka utakmice na Grbavici, vrijeme je sve lošije. 

12:26 Admir Adžem trener ‘Plavih’ kazao je da su njegovi igrači silno motivirani za današnji duel.

– Poznajemo se, nema tu nekih nepoznanica, bitno je ući hladne glave sa puno želje i puno borbe. Najlakša utakmica za mene kao trenera, jer neće biti potrebno posebno motivirati igrače, dovoljna im je činjenica da je gradski derbi i da, ako Bog da, pred našim navijačima ostvare pobjedu.  Najvažnije je ne izgubiti, željet ćemo pobjedu, ali ni neriješen rezultat ne bi bio nešto loše - kazao je Adžem.

12:24 Trener Sarajeva Husref Musemić bio bi zadovoljan i eventualnim remijem.

– Sastaju se ekipe, od kojih je jedna najviše dala, druga je najviše primila golova. Igramo uvijek za gol više, Željo je kvalitetna ekipa koja igra čvrsto, malo golova postiže, ali ima puno bodova. Prije svega volio bih da utakmica protekne fer i korektno, kako na terenu tako i na tribinama. Što se tiče igračkog kadra, osim Miće Kuzmanovića, svi su na raspolaganju - kazao je Musemić.

12:20 U Sarajevu trenutno pada snijeg. Vremenska prognoza za ovaj derbi nije baš idealna. Prema najavi meteorloga, očekuje se da će snijeg padati sve vrijeme utakmice. 

12:17 Treneri, Admir Adžem i Husref Musemić, već su odredili sastave: 

Željezničar: Kjosevski, Stevanović, Graovac, Bogičević, Projić, Hajdarević, Blagojević, Ramović, Zakarić, Zec i Ubiparip.

Sarajevo: Pavlović,Hodžić, Novaković, Mihojević, Bekić, Sarić, Adukor, Stanojević, Hebibović, Velkoski i Ahmetović.

Rezerve kod Želje su: Fejzić, Kajkut, Zajmović, Šabanadžović, Osmanković, Žerić i Elsner, a kod Sarajeva: Adilović, Ivetić, Husejinović, Hadžić, Herić, Rahmanović i Mujakić.

12:14  Glavni sudija utakmice bit će Irfan Peljto iz Sarajeva, a njemu će asistirati Davor Beljo, Amer Macić, Tarik Kaljanac, Elvis Mujić i Emir Spahalić. Delegat utakmice je Haris Idrizović.

12:00 Na rasporedu je 113. vječiti sarajevski derbi na stadionu Grbavica, u kojem se sastaju Željezničar i Sarajevo. Meč počinje u 13 sati, a sarajevski derbi već decenijama predstavlja najvažniju utakmicu u glavnom gradu, ali i državi. 

On donosi i podjelu grada na dvije boje - plavu i bordu, podjelu na dva navijačka tabora, na jednoj strani su "Manijaci", dok su na drugoj "Horde zla".

Derbi između dva najveća rivala datira još od 10. oktobra 1954., kada je odigran prvi derbi u Prvoj ligi SFRJ.

Vječiti rivali do sada su odigrali 132. zvanična susreta, a ovo će biti 113. ligaški duel. Željezničar ima 41 pobjedu, Sarajevo 40, a 51 susret okončan je bez pobjednika.

Sarajevo je na Grbavici gostovalo 64 puta, uz omjer od 17 pobjeda, 24 remija i 24 poraza. Gol razlika je 91:65 u korist Željezničara.

Na našem portalu moći ćete pratiti uživo  najzanimljivija dešavanja sa meča na Grbavici. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.