NOGOMET

Musemić za "Avaz": Nije bilo uvjeta za igru, meni odgovara da se igra sutra, jer mi je ekipa u formi

A. S.

26.11.2017

Trenutno sam na Ilidži i ovdje ne pada snijeg. Imam prijedlog da vječiti derbi odigramo sutra u našem kampu u Butmiru.

Ovim riječima se našalio trener Sarajeva Husref Musemić kada smo ga kontaktirali da nam kaže svoje viđenje današnjih dešavanja na Grbavici, gdje je zbog lošeg vremena odgođen vječiti derbi između Željezničara i Sarajeva. 

- Mogli smo jučer igrati, samo da je neko bolje razmišljao. Sada se vremenska prognoza može znati u pet minuta i moje je mišljenje da je meč trebao biti odigran jučer, jer se najavljivao snijeg za danas - priča nam Musemić, dok se sa ekipom vraća u jedan hotel na Ilidži.

Kontrolor Izet Čejvanović i delegat susreta Haris Idrizović kazali su, da se prema propozicijama, susret treba igrati sutra u istom terminu od 13 sati. 

- Što se mene tiče, može se igrati u bilo koje vrijeme, jer je moja ekipa u formi. Istina je da nije bilo uvjeta za odigravanje susreta, i bolje je da je meč odgođen, jer je postojala velika mogućnost da se neko povrijedi. Uz sve to, dodao bih i slabu organizaciju, jer je bilo mnogo propusta, od lopti, crvene boje, lopata, ali to sada nije bitno. Mi smo spremni da igramo sutra - kazao je Musemić za Avaz.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.