NOGOMET

Trener Rome ohrabrujućim riječima poručuje: To mu je u krvi, golovi će doći prije ili kasnije

Avaz.ba

26.11.2017

Trener Rome Euzebio Di Frančesko (Eusebio Di Francesco) zbog posta od osam mečeva bez gola kojeg ima kapiten naše reprezentacije Bosne i Hercegovine, stao je u njegovu odbranu.

Danas je Roma na gostovanju protiv Đenove odigrala neriješen meč rezultatom 1:1. Nakon utakmice, trener Vučice komentarisao je crveni karton koji je dobio kapiten De Rosi te dodao da je njegova ekipa izgubila dva boda.

- Prava je šteta zbog sviranog penala. De Rosi više nije klinac i treba mu biti jasno da s novom tehnologijom nema stvari koje će biti skrivene. Čak smo i s igračem manje napravili pritisak na njih, ali nažalost, izgubili smo dva boda. Moramo raditi naporno kako do ovih situacija ne bi dolazilo, - kazao je trener Rome nakon meča.

Zatim su novinari postavili pitanje o Edinu Džeki koji u osmom uzastopnom meču nije postigao pogodak.

- Džeko je omogućio našoj ekipi da igramo fudbal, a s obzirom na snagu protivničkih igrača, to nije lagano uraditi. Mislim da će prije ili kasnije nastaviti s postizanjem pogodaka jer mu je to u krvi, - rekao je Di Francesco o bh. napadaču.

Sljedeći meč u okviru Serije A Romu će igrati protiv SPAL-a na domaćem terenu, a nakon toga i posljednji duel grupne faze Lige prvaka protiv Karabaga.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.