NOGOMET

FK Novi Pazar napušta takmičenje zbog sudija i veličanja Ratka Mladića

Piše: S. N.

27.11.2017

Upravni odbor FK Novi Pazar, na hitnoj sednici održanoj danas u 10 sati, donio je jednoglasnu odluku o istupanju kluba iz daljeg takmičenja. 

- Ne želimo više da učestvujemo u potpuno neregularnom takmičenju, u kojem se unaprijed znaju pobjednici i u kojem sudije, po direktivama određenih ljudi i klubova odlučuju ishode mečeva. Jučerašnja utakmica u Dobanovcima je kap koja je prelila čašu. Malo je reći da je suđenje na meču u Dobanovcima bilo katastrofalno. Domaćin je bio bolji od naše ekipe ali je sigurno da ne bi došli do bodova da nije bilo pomoći sudija, za koje smo dobili informacije, od naših prijatelja, da dolaze po zadatku i da je utakmica unaprijed završena. Sa druge strane sudija Maksimović oglušio se dok se skandiralo ratnom zločincu Ratku Mladiću, vjerovatno zbog toga što na to niko ne reagujem ni kad mu se skandira na drugim stadionima - kažu iz FK Novi Pazar.  

Dodaju da je sve navedeno razlog da Novi Pazar istupi iz daljeg takmičenja - kako ne bi uzaludno trošio novac grada, jer je očigledno da je ulagati novac u srpski fudbal potpuni promašaj i sigurni gubitak -.

- Upravni odbor vjeruje da će Skupština na sljedećem zasjedanju, koje je zakazano za 8. decembar, podržati ovu odluku i da će Klub napustiti dalje takmičenje - poručuju iz FK Novi Pazar.

FK Novi Pazar, inače, član je prve lige Srbije. Klub je, do istupanja, bio na osmom mjestu s osvojenih 20 bodova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.