NOGOMET

Ronaldo komentirao žrijeb, nije ni spomenuo Srbiju

Avaz.ba

1.12.2017

Brazilski fudbalski velikan Ronaldo Luis Nazario de Lima, ili "Pravi Ronaldo", bio je prisutan na žrijebu grupa za Svjetsko prvenstvo u Rusiji gdje je njegova selekcija svrstana u grupu sa Kostarikom, Švicarskom i Srbijom.

Brazil je, svakako, apsolutni favorit u ovoj grupi, a tako misli i legendarni Ronaldo.

- Mislim da je grupa dobro izbalansirana i svi bi trebali biti zadovoljni. Imamo sve uslove da iz grupe izađemo kao prvi. Bilo je drugih, mnogo težih grupa, kao ona gdje su Španija i Portugal. Naša je odlična i siguran sam da selektor Tite već ima plan - rekao je. 

Novinari su pitali Ronalda da li za Brazil može biti problem to što će ekipa biti smještena u Sočiju, a sve će mečeve igrati u drugim gradovima. 

- Ono što je najvažnije je da je za dobar rezultat najvažnija priprema, potreban je mir i koncentracija, dakle poželjno je da ekipa bude izolirana, da trenira i sprema se u miru. Što se tiče igranja u gradovima van naše baze, mislim da to nije problem, jer su igrači navikli uz klubove da stalno putuju i igraju utakmice... Ne vjerujem da to može biti problem - zaključio je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.