NOGOMET

Džeko zlobnicima začepio usta, Roma i dalje u utrci za titulu

AFP

Piše: N. Kr.

1.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Fudbaleri Rome pobjedom protiv SPAL-a (3:1) u okviru 14. kola italijanske Serije A zadržali su priključak za vrhom tabele.

"Vučica" je ulogu favorita opravdala te je bez većih problema upisala novu "tricu" na domaćem terenu.

Roma je povela u 19. minuti preko Edina Džeke koji je sa ovim golom prekinuo svoj golgeterski post. Nakon nešto kraće golgeterske pauze, Džeko je začepio usta svim zlobnicima koji su ga čak vidjeli na klupi Rome. Također, ovo je bio osmi pogodak u sezoni za našeg kapitena, a na svom kontu ima i dvije asistencije.

Prednost Rome bila je udvostručena u 32. minuti kada je Strotman (Strootman) pogodio, i već tada je bilo jasno da SPAL ne može parirati Rimljanima.

Sa tim rezultatom se otišlo na odmor, a na samom startu drugog dijela Pelegrini (Pellegrini) je pogodio za visokih 3:0. Ipak, samo dvije minute kasnije SPAL je imao priliku da preko jedanaesterca smanji prednost i ostane u ovoj utakmici.

Udarac Vivijanija odbranio je Alison (Alisson), ali lopta se samo odbila do izvođača koji je iz drugog pokušaja savladao golmana domaće ekipe.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao te je Roma upisala tri boda sa kojim je zadržala priključak i ostala u borbi za šampionsku titulu. U narednom kolu Roma će gostovati Kijevu dok će SPAL dočekati Veronu u derbiju začelja.

Pogledajte tabelu i sažetak utakmice:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.