NOGOMET

Bundesliga: Bajern iskoristio kiks Lajpciga, Apotekari remizirali sa Milionerima

Piše: Al. Ti.

2.12.2017

U okviru 14. kola njemačke Bundeslige danas je u terminu od 15:30 sati odigrano pet utakmica. 

Bajern (Bayern) se nakon kiksa Lajpciga (Leipzig) ponovo odlijepio na pristojnih šest bodova.

Bajern je na svom terenu savladao Hanover (Hannover) rezultatom 3:1 iako se veći dio susreta mučio protiv dobrog gosta. Golove za domaće postigli su Vidal u 17. minuti i Koman (Coman) u 67 i Levandovski (Lewandowski) u 87. minuti, dok je za goste pogodio Benšop (Benschop) u 35. minuti susreta. Treba istaći i da je Hanover promašio penal.

U derbiju kola Bajer (Bayer) je na svom terenu remizirao sa Borusijom (Borussia), a bilo je 1:1. Poveli su domaći u 30. minuti preko Volanda (Volland), a bod "Milionerima" donosi Jarmolenko (Yarmolenko) u 73. minuti.

Hofenhajm (Hoffenheim) je na svom terenu deklasirao Lajpcig rezultatom 4:0. Golove za domaće postigli su Amiri u 13. minuti, dva puta Nabri (Gnabri) u 52. i 62. minuti, te Uth u 87. minuti.

Majnc (Mainz) je na svom terenu poražen od Augsburga rezultatom 2:1. Gosti su pitanje pobjednika riješili već u prvom poluvremenu kada su preko Gregoriča (Gregoritsch) i Finbogasona (Finnbogason) došli do dva gola prednosti. 

Počasni gol za Majnc postigao je Holtman (Holtmann) u 85. minuti susreta.

I na kraju Verder (Werder) je na svom terenu pobijedio Štutgart (Stuttgart) rezultatom 1:0. Strijelac jedinog gola bio je Kruz (Kruse) u 45. minuti prvog poluvremena.

Naš reprezentativac Izet Hajrović nije ulazio u igru u ekipi Verdera.

Na tabeli sada je Bajern povećao svoju prednost u odnosu na Lajpcig i ima 32 boda.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.