NOGOMET

Husref Musemić: Savladati i Vitez pa onda remont tima

Musemić: Pohvalio igru mladog Mujakića ( F. Fočo)

Piše: A. Dr.

4.12.2017

U koševskoj subotnjoj mećavi i po teškom terenu fudbaleri Sarajeva nadigrali su Borac i ostvarili uvjerljivu pobjedu (3:0), čime su zadržali priključak za vodećim ekipama na tabeli. 

Šef stručnog štaba bordo tima Husref Musemić pohvalio je zalaganje svojih igrača. 

Voljni moment

- Kada imate voljni moment, otvorite utakmicu kako treba. To smo vidjeli u ovom meču. Po ovakvom terenu prvo poluvrijeme bilo je odlično, a Anel Hebibović je u finišu efektnim golom zaključio meč.

Prijatno me je iznenadio mladi defanzivac Nihad Mujakić, koji je odigrao odlično. Žao mi je što mu ranije nisam mogao dati priliku. 

U narednoj utakmici, protiv Viteza, želimo da osvojimo tri boda i onda će biti vremena za priče, analize i promjenu igračkog kadra - izjavio je Musemić.

Mujakić (19) proveo je na terenu svih 90 minuta i bio je jedan od najboljih igrača na utakmici.

 

Mreža mirovala

- Odigrali smo dobru utakmicu po dosta teškim vremenskim prilikama. Mislim da smo zasluženo došli do pobjede i igra čitave ekipe je bila kvalitetna. Naravno, sretan sam zbog svog nastupa i činjenice da je naša mreža mirovala na ovom susretu - rekao je Mujakić te je dodao:

 

- Hvala stručnom štabu na ukazanoj prilici. Veoma sam sretan što sam dobio priliku da nastupim od prve minute i da odigram čitav susret.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.