NOGOMET

Zukanovićeva Đenova slavila u Veroni

Piše: S.Me.

4.12.2017

Dvije preostale utakmice 15. kola Serije A igrane su večeras. U nešto ranije završenoj utakmici, fudbaleri Udinezea odnijeli su gostujuću pobjedu protiv Krotonea ubjedljivim rezultatom 3:0.

Druga utakmica koja je odigrana od 21 sat pripala je Đenovi koja je također kao gost savladala Veronu 1:0.

Đenova je u vodstvo došla u posljednjim trenucima prvog poluvremena, kada je pogodio Goran Pandev.

Drugo poluvrijeme domaći igrači Verone dali su sve od sebe kako bi došli do željenog pogotka ali svi njihovi napori nisu urodili plodom, tako da je utakmica završena rezultatom 1:0 u korist Đenove.

Podsjetimo da je naš reprezentativac Ervin Zukanović odigrao cijeli susret ovoga meča. Njegov odbrambeni učinak je bio pozitivan jer njegov tim nije primio gol.

Udineze je ostvario ubjedljivu pobjedu protiv Krotonea. Prvi gol pao je već u prvom poluvremenu, tačnije u 40. minuti a strijelac je bio Jakub Jankto.

Također isti igrač pogađa za Udine i u drugom poluvremenu na asistenciju Lopeza u 53. minuti. Tada je već bilo jasno da bi gosti mogli odnijeti puni plijen sa ovoga susreta jer Krotone nije uspio da zatrese mrežu tokom cijelog meča.

Za ovjeru gostujuće pobjede pobrinuo se u 66. minuti Kevin Lasanja (Lasagna) trećim golom za Udineze.

Pobjedom od 3:0 Udineze je prestigao Krotone na tabeli i zauzima 14. mjesto sa 15 bodova, dok je Krotone petnaesti sa 12 bodova.

Najvažnije detalje sa oba susreta pogledajte u videosažecima ispod:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.