NOGOMET

Misimović za "Avaz": Idemo razgovarati s Terimom, vidjet ćemo šta on ima kazati

Piše: A. S.

6.12.2017

- Spremio sam kofere, ali još nisam krenuo.  Ideja da selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine bude Fatih Terim je odlična. Ja sam uvijek za opciju da treba sa svakim razgovarati, a kada dođemo u Istanbul, vidjet ćemo šta na sve to ima kazati iskusan stručnjak. Ne bih sada govorio o tome je li realno da Terim bude selektor. O tome možemo nakon sutrašnjeg susreta.

To je za "Avaz" kazao Zvjezdan Misimović, jedan od tri člana Komisije za imenovanje novog selektora, koji će zajedno sa Seadom Kajtazom i Tarikom Hodžićem sutra u Istanbulu imati sastanak s bivšim selektorom Turske Fatihom Terimom, samo sa jednim ciljem - dovesti iskusnog stručnjaka na klupu BiH. 

- Trenutno sam u Minhenu, a sutra ujutro idem u Istanbul. Koliko sam upoznat, sve je organizirao Sead Kajtaz. Nisam siguran u kojem ćemo se hotelu naći. Kada sam čuo za tu ideju, meni se dopala. Terim može pokrenuti dosta stvari u našem nogometu, a poznato mi je i da je veliki prijatelj s Fatihom Terimom. Navodno, i Terim je voljan da pregovara - kaže Misimović.

Zvjezdan je u ponedjeljak trebao sa suprugom Stefanijom otputovati u Barcelonu, koja je upravo zbog pregovora sa Terimom u Španiju otišla sama. 

- Ja sam ostao u Minhenu sa djecom, a njena posjeta Barceloni će biti kraća za jedan dan, jer se sada ona vraća u Njemačku, a ja idem za Istanbul. Šta će biti u Turskoj? Kazat ću samo da je Terim veliki stručnjak - dodao je Misimović za "Avaz". 
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.