NOGOMET

{"AVAZOVA" PATROLA} Evo šta građani misle o izboru Fatiha Terima za novog selektora reprezentacije BiH

Piše: N. KREŠTALICA

7.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Sportska tema dana je večerašnji sastanak bh. delegacije u Istanbulu sa legendarnim stručnjakom Fatihom Terimom, koju predvode Zvjezdan Misimović, Sead Kajtaz i Tarik Hodžić, povodom pregovora o preuzimanju selektorskog mjesta reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sastanak će biti održan u jednom istanbulskom hotelu. Ukoliko sastanak uspješno završi, očekuje se i konferencija za medije.

Nekoliko kandidata

Nakon odlaska Mehmeda Baždarevića dosta imena se spominjalo kao mogući nasljednici Meše na klupi A tima, a glavni favoriti bili su Meho Kodro i Amar Osim. 

Kodro je sam odustao pa je Osim postao najozbiljniji kandidat za klupu "Zmajeva". 

Također, Robert Prosinečki se nametnuo kao jedno od rješenja, a mediji su proteklih dana pisali o turskom "imperatoru" kao mogućem selektoru.

Fantastična karijera

Podsjećamo, Terim je potpisnik najvećeg uspjeha Turske na evropskim prvenstvima - kada je stigao do polufinala. Uz Mustafu Denizlija i Senola Guneša, koji je osvojio bronzu u Koreji, spada među tri najveća turska trenera.

Tri puta je bio na klupi Turske, a bio je trener Fiorentine i Milana, a sa Galatasarajem je osvojio Kup UEFA. 

Patrola portala "Avaza" izašla je na ulice glavnog grada BiH i pogledajte šta kažu građani Sarajeva na temu u vezi s izborom novog selektora i o mogućem dolasku Fatiha Terima:

Video: A. Durgut/Avaz.ba

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.