NOGOMET

Mesi novom objavom iznenadio cijeli svijet

Avaz.ba

7.12.2017

Najbolji nogometaš Barcelone Lionel Mesi (Messi) izjavio je da ukoliko reprezentacija Argentine doživi neuspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, svi igrači se trebaju povući iz državnog tima.

Ukoliko odigramo loše na prvenstvu, svi bismo se trebali povući. Nemoguće je ostati ako se nešto tako dogodi - rekao je Mesi za "TyC sport". 

Mesi je prošle godine poslije poraza na penale od Čilea u finalu Kupa Amerike odlučio da se povuče iz reprezentacije zbog brojnih kritika, ali se kasnije predomislio. 

On je priznao i da mu je sjedenje na klupi Barcelone u prethodne dvije utakmice u Ligi prvaka veoma teško palo, ali i da je svjestan da je to bila ispravna odluka trenera Ernesta Valverdea zbog ranije osiguranog prolaza.

Teško prihvatam kada ne igram ili sam zamijenjen, ali shvatio sam i razumio da je takva odluka bila najbolja. Biti na klupi je užasno, iako spolja djeluje drugačije - dodao je Mesi. 

Mesi i ostali "gaučosi" narednog ljeta u Rusiji pokušat će da naprave korak dalje u odnosu na prošli Mundijal, kada su izgubili od Njemačke u finalu u produžecima (0:1), a prvi rivali u grupi su im Hrvatska, Island i Nigerija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.