NOGOMET

Terim uzeo nekoliko dana za razmišljanje

Turski strateg došao po našu delegaciju i ugostio je na ručku

Piše: M. T.

8.12.2017

Fatih Terim nije nezainteresiran za klupu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a pregovori će se nastaviti i narednih dana.

To je, u kratkim crtama, rezime jučerašnjih razgovora između članova Stručne komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i proslavljenog turskog stručnjaka, koji su obavljeni u prijateljskom ambijentu u Istanbulu. 

S Terimom su pregovarali članovi Komisije Zvjezdan Misimović i Sead Kajtaz, a svesrdnu pomoć pružila im je nekadašnja zvijezda Galatasaraja i Fatihov prijatelj Tarik Hodžić, koji je uspostavio prvi kontakt s njim i dogovorio razgovore u gradu na dva kontinenta.

Otvoren razgovor 

Terim se s našom delegacijom našao jučer nešto prije 15 sati. Došao je po njih u hotel i poveo ih na ručak, tokom kojeg se razgovaralo o mogućnosti da turski stručnjak preuzme kormilo reprezentacije BiH. Nakon što mu je predočen plan, nekadašnji trener Galatasaraja i turski selektor ipak nije dao konkretan odgovor na pitanje želi li angažman ili ne, već je temu ostavio otvorenom.

- Terim nas je veoma lijepo ugostio i bio je veoma otvoren za razgovor. Pričalo se o reprezentaciji, našim planovima... a na kraju je zaključio da mu treba nekoliko dana da razmisli. Ostat ćemo u kontaktu pa ćemo vidjeti šta će odlučiti. Ukupno rezimirajući, ishod, ipak, djeluje obećavajuće – rekao nam je Kajtaz.

S Terimom je većinom razgovarao Misimović, na engleskom jeziku, koji obojica dobro poznaju, a uključivali su se i Kajtaz i Hodžić, koji je svojim znanjem turskog jezika dao veliki doprinos da pregovori proteknu u najboljem redu.

Koji uvjeti

Naša delegacija u Sarajevo se vraća danas, a ostaje nam da vidimo šta će reći Terim. Hoće li se Imperator s Bosfora uključiti u utrku za selektorsku poziciju i pod kojim uvjetima, znat ćemo za nekoliko dana.

Ukoliko prihvati ponudu, tada bi članovi Komisije imali težak zadatak da između njega, Roberta Prosinečkog i još aktuelnog Amara Osima izaberu kandidata kojeg će predložiti članovima Izvršnog odbora NSBiH na usvajanje.  


Želi ga i Galatasaraj 

Najveće uspjehe u trenerskoj karijeri Terim je zabilježio na klupi Galatasaraja, koji je vodio u čak tri navrata. S istanbulskim velikanom osvojio je čak 13 trofeja.

Stoga ne čudi da Terima, nakon odlaska s kormila selekcije Turske, navijači Galatasaraja ponovo žele vidjeti na klupi svog kluba, koji je posljednji naslov državnog prvaka osvojio prije dvije i po godine. Simpatizeri Galate počeli su upravo ovih dana s otvorenim zahtjevima da klub još jednom vrati Terima.


Kajtaz, Misimović, Hodžić i Terim u Istanbulu

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.