NOGOMET

Trenutak koji je do suza nasmijao Ronalda i Kaku, ali ne i Kristijanovu djevojku

Avaz.ba

8.12.2017

Kristijano Ronaldo (Cristiano) po peti put u karijeri proglašen je najboljim nogometašem svijeta u izboru uglednog francuskog magazina France Football. Portugalac je na svečanosti u Parizu, tačnije u Ajfelovom tornju, primio petu Zlatnu loptu i po toj se brojci izjednačio sa svojim najvećim individualnim rivalom - Lionelem Mesijem (Messi).

U razgovoru za magazin koji mu je dodijelio trofej, Ronaldo je jasno dao do znanja.

Ja sam najbolji nogometaš u historiji - rekao je.

Govorio je o mnogim stvarima u podužem intervjuu, a možda i najzanimljiviji dio je onaj o svojoj budućnosti.

- Da idem u PSG? Ma kakvi. Ja sam sretan u Madridu. Želim ostati u Realu ako je moguće do kraja svoje karijere. To je klub u kojem je želim završiti - poručio je.

Ronalda se u posljednjih godinu, dvije, dosta povezivao s odlaskom iz Reala i prelaskom u PSG, pa čak i povratkom u Mančester junajted. Ipak, ovom izjavom je ubio svaku nadu da bi se to moglo dogoditi, osim ako ne dođe do velikog preokreta.

Na samoj dodjeli nagrade, s Ronaldom je bila cijela njegova porodica, osim troje nedavno rođene djece. Na pitanje voditelja programa Davida Đinole (Ginola) "šta želiš za Božić?" Ronaldo je ispalio i nasmijao okupljene uzvanike.

Još jedno dijete! Šalim se - rekao je. 

Đinola je odmah pogledao njegovu djevojku Đorđinu Rodrigez (Georgina Rodriguez), koja je negativno okretala glavu.

Ona se ne slaže s tim - konstatirao je Đinola. 

Zaključak Portugalca bio je taj da želi sedam Zlatnih lopti i sedmero djece. Sudeći prema izrazu lica njegove djevojke, ovaj drugi dio teško da bi se mogao dogoditi... Podsjetimo, Samo u 2017. godini Ronaldo je postao otac blizancima i nedavno djevojčici koju je rodila njegova djevojka. Blizance je na svijet donijela surogat-majka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.