NOGOMET

Dortmund ponovo razočarao "Žuti zid", Bajern se mučio u Frankfurtu

Piše: R. Be.

9.12.2017

Fudbaleri Borusije Dortmund još jednom su razočarali svoje navijače, nakon 1:2 poraza od Verdera iz Bremena. 

Egeštajn (Eggestein) je u vodstvo doveo gostujući tim u 26. minuti. Obamejang (Aubameyang) je obradovao "Žuti zid" u 57. minuti i domaći navijači su se ponadali da bi mogli doći do pobjede. 

Ipak, njihove nade raspršio je Gabre Selasije (Gebre Selassie) u 65. minuti. Do kraja se rezultat nije mijenjao i gosti su slavili veoma važnu pobjedu na gostujućem terenu. 

Arturo Vidal donio je pobjedu minhenskom Bajernu na gostovanju kod Frankfurta. Lider Bundeslige bio je veliki favorit, a na kraju je slavio minumalnu pobjedu. Gol je postigao u 20. minuti, na asistenciju Kimiha (Kimmich).

Hamburg je na dočekao Volfsburg u nadi da može doći do jošš jedne važne pobjede, ali je meč završen bez golova. Bio je to jedini susret u kojem strijelci nisu uspjeli zatresti mreže. 

Zato je u Lajpcigu bilo golova. Domaći su protiv Majnca poveli golom Kampla u 29. minuti, da bi Kuazon (Quaison) poravnao u 39. minuti. 

Timo Verner (Werner) je u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena donio prednost domaćinu, ali je bod gostima osigurao Bergrin (Berggreen) u 87. minuti meča. 

Posljednji susret današnjeg rasporeda Bundes lige igrat će od 18.30 Borusija Menhengladbah i Šalke. 

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.