NOGOMET

Mažić prekinuo susret zbog uvredljivog transparenta "Grobara", Partizan na kraju poražen

Partizan

Avaz.ba

10.12.2017

Fudbaleri Partizana dominirali su na stadionu "Pod Bagdalom", ali su se ispromašivali u napadu, dok je odbrana bila na nivou niželigaša – pa je poraz od Napretka bio neminovan.

Aleksa Vukanović i Uroš Đerić su kaznili "rupu" na lijevom boku Partizana kuda je kada je htio i kako je htio probijao desni bek Napretka Nikola Boranijašević. 

Crno-bijeli su pola sata prije kraja uspjeli da smanje zaostatak golom Marka Jevtovića iz penala, ali je i taj penal pokazao da u Humskoj vladaju ogromni problemi. 

Naime Sejduba Suma i Ognjen Ožegović svađali su se ko će da šutira sa 11 metara, dok ih je Miroslav Đukić nemoćno posmatrao pored terena, prenosi B92.  

Meč u Kruševcu obilježili su i nekulturni domaći navijači zbog kojih je početak utakmice kasnio sedam minuta, a potom duel bio prekinut u prvom poluvremenu, jer su gađali Vladimira Stojkovića grudvama, i pogodili ga u glavu.

S druge strane, i "Grobari" su izazvali kraći prekid, sudija Milorad Mažić nije želio da dozvoli igru dok sa južne tribine nije uklonjen uvredljiv transparent na račun Sudijske komisije FSS.

Navijači Partizana razvili su transparent na kojem je pisalo - Fudbalski kriminalci - sudijska komisija i njihovi nalogodavci.

Tako je Partizan ostao na samo jednoj pobjedi u poslednja četiri kola i šest bodova iza najvećeg rivala Crvene zvezde, koja će kasnije danas imati šansu da pobjedom nad Borcem stekne +9 uoči "vječitog" derbija u srijedu u Humskoj 1.

Šta navijači misle o trenutnoj igri Partizana pokazala je nadoknada vremena u Kruševcu, dok su crno-bijeli očajnički tražili izjednačenje, sa tribina nisu imali podršku "Grobara", jer su oni bili zauzeti skandiranjem "Đukiću, odlazi!"

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.