NOGOMET

Torino šokirao Lacio na Olimpiku

AFP

Piše: N. Kr.

11.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Fudbaleri Lacija i Torina su u okviru 16. kola italijanske Serije A odigrali uzbuljiv meč u kojem su viđena četiri gola i jedan crveni karton, a na kraju susretu gosti su slavili s 3:1. 

Lacio je sa ovim porazom prokockao priliku da se približu vrhu tabele, a Torino je sa ova tri boda produžio svoju seriju bez poraza na pet utakmica.

Prvo poluvrijeme na Olimpiku završeno je bez golova, ali je najbolji strijelac Lacija Ćiro Imobile (Ciro Immobile) dobio crveni karton u sudijskoj nadoknadi i svoju ekipu ostavio na cjedilu u nastavku meča.

„Bikovi“ su igrača više iskoristili odmah na startu drugog dijela kada je Berenger (Berenguer) u 54. minuti pogodio za vodstvo gostujuće ekipe.

Samo deset minuta kasnije pitanje pobjednika bilo je rješeno kada je Rinkon (Rincon) matirao Strakošu (Strakosha) za velikih 2:0. Ipak, Lacio se nije predavao pa je Luis Alberto u 69. minuti smanjio rezultat na 2:1 i tako vratio nadu „Nebeskoplavim“.

Edera je stavio tačku na i u 73. minuti kada je pogodio za konačnih 3:1. Vrijedi istaći i da je Edera tri minute prije gola ušao u igru.

U narednom kolu Lacio gostuje Atalanti dok će Torino dočekati Napoli.

Pogledajte sažetak utakmice i tabelu italijanske Serije A:


Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.