NOGOMET

Halilhodžić nadmudrio Lipija

Avaz.ba

12.12.2017

Fudbalska repezentacija Japana nalazi se pred osvajanjem trofeja prvaka Istočne Azije nakon što je u Tokiju savladala Kinu 2:1.

Ekipa koju s klupe vodi selektor Vahid Halilhodžić, a trener golmana je Enver Lugušić, povela je u 84. minuti golom Kobajašija, a četiri minute kasnije Šoji je postigao gol bukvalno s centra terena. Kinezi, koje trenira slavni Marčelo Lipi (Marcelo Lippi), postigli su počasni pogodak za konačnih 1:2 iz penala u četvrtoj minuti sudijskog produžetka, kada je pogodio Dabao.

Vaha je u svom stilu prokomentirao spektakularan pogodak Šojija.

- Mislim da je želio da izbije loptu, a ne da je pošalje u gol, ali bio je to fantastičan pogodak. Rekao sam im da pokušavaju duge lopte slati pred gol protivnika, rekao sam svim igračima, ali Šojiju nisam - rekao je Halilhodžić.

Nakon pobjede nad Sjevernom Korejom (1:0) Japan ima šest bodova, i za osvajanje trofeja dovoljan im je i remi u subotnjem meču protiv Južne Koreje koja ima četiri boda.

- Bila je ovo divna utakmica i divna pobjeda za moj tim. Imali smo malo problema u drugom poluvremenu, ali zadovoljan sam kvalitetom igre - smatra Vaha.

Japan nastupa s kombiniranim timom, bez igrača iz evropskih klubova, te sedam igrača iz Urave koji su u Ujedinjenim Arapskim Emiratima nastupili na Svjetskom klupskom prvenstvu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.