NOGOMET

Povrijeđeni Pjanić propušta sljedeće kolo Serije A

Piše: S.Me.

13.12.2017

Trener Juventusa Masimiliano Alegri (Massimiliano Allegri) suočen je s velikim problemima u svojoj ekipi, zbog povrijeđenih prvotimaca.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić od prošlog 16. kola Serije A se nalazi na listi povrijeđenih "Stare dame", kada je Juventus igrao domaći meč protiv Intera.

Kielini (Chiellini) i Bufon (Buffon) su na toj listi. Kielini već duže vremena ima problema s desnim bedrom zbog kojeg je propustio i subotnji derbi protiv Intera (0:0), a čini se kako se neće oporaviti do iduće utakmice.

U utakmici protiv Intera, Miralem Pjanić ranije je izašao iz igre zbog povrede lijevog butnog mišića i to u 85. minuti, a umjesto njega je ušao Rodrigo Bentankur (Bentancur), te je na službenoj Juventusovoj stranici potvrđeno da je Pjanić i drugi trening odradio po posebnom programu.

Sljedeće kolo Serije A igra se već za vikend. Juventus će gostovati Bolonji, gdje će Pjanić najvjerovatnije odmarati ovaj meč, a vjeruje se da bi trebao biti spreman za veliki okršaj protiv Rome, koji je na rasporedu 23. decembra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.