NOGOMET

Zanimljivo o Robertu Prosinečkom, kandidatu za klupu BiH: Krauč otkrio kakav je Robi kralj!

Piše: Avaz.ba

13.12.2017

Robert Prosinečki, kandidat za selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, u finišu karijere početkom stoljeća, tačnije 2001. godine, igrao je za Portsmut.

Naime, legendarni nogometaš se okušao u Premier ligi poslije nekoliko sezona u Dinamu gdje je prevaren za novac, zatim godine u Standardu, poslije "Pompeja", igrao je još za Olimpiju i Zagreb i oprostio se od nogometa.

Nesportski život

Doskorašnji selektor Azerbejdžan, čovjek koji je preporodio nogometnu selekciju ove zemlje, bio je poznat kao neko ko ne živi baš sportski, pogotovo kada su cigarete u pitanju. 

Piter Krauč (Peter Crouch) koji i dalje odolijeva godinama u Premier ligi, igrao je sezonu zajedno sa Prosinečkim. 

- Nevjerovatan igrač, i sada kad se sjetim, to je bila čista magija. Mislim da sam dao 19 golova te sezone, servirao ih je kao na tacni. Nije mogao puno da trči, ali nije ni morao, toliko je znao nogomet bolje od drugih - kaže Krauč.


Krauč: Igrao sezonu sa Prosinečkim

Strastveni pušač

Ispričao je anegdotu o Robijevom "engleskom".

- Kada pričate sa njim, on ga perfektno govori. Kada mu na terenu kažete da se vrati pozadi, on tvrdi da ne razumije engleski - smije se Krauč.

Novinare je zanimalo "dDa li je istina da je Robi palio cigaretu i u svlačionici".

- Da, bio je strastveni pušač, Marlboro koliko se sjećam, na poluvremenu bi obavezno popušio cigaretu, i prije utakmice dok bismo se presvlačili i jasno, odmah pošto bi se meč završio - dodao je Krauč kroz smijeh.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.