NOGOMET

Real uz dosta muke savladao Al Džaziru i prošao u finale Svjetskog klupskog prvenstva

AFP

Piše: N. Kr.

13.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Real Madrid je uz dosta muke savladao Al Džaziru (2:1) i prošao u finale Svjetskog klupskog prvenstva.

Madriđani su u ovaj duel ušao kao veliki favorit, ali domaća ekipa je pružila veliki otpor. 

Al Džazira je do polufinala sa Realom izbacila novozelandski Aukland i japansku Uravu, a da to nije bilo slučajno potvrdio je i rezultat prvog dijela. Zahvaljujući golu Romarinja (Romarinho) u 41. minuti Al Džazira je na odmor otišla sa minimalnom prednosti.

Publika u Abu Dabiju na stadionu Zajed bila je u ekstazi kada je Busufa (Boussoufa) postigao pogodak za 2:0, ali on je poništen radi ofsajd pozicije. Samo nekoliko trenutaka nakon poništenog gola Al Džazire Real je preko Ronalda stigao do izjednačenja u 53. minuti.

Do kraja susreta Real je vršio veliki pritisak ka golu ekipe iz Emirata. Na potpuni preokret čekalo se do 82. minute kada je nakon sjajne akcije i asistencije Ronalda Bejl (Bale) doveo Real u vodstvo i pobjedu koja ih je odvela u veliko finale sa brazilskim Gremiom.  

Vrijedi istaći da je Bejl u igru ušao samo minut prije postignutog gola.

Finale Svjetskog klupskog prvenstva na programu je 16. decembra, a u njemu će se sastati Gremio i Real Madrid. Ukoliko Real osvojio ovo takmičenje bit će to šesti trofej za Kraljevski klub u kalendarskoj 2017. godini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.