NOGOMET

Zastrašujuće: Pogledajte kako bi ekipa Barcelone mogla izgledati naredne sezone

Avaz.ba

14.12.2017

Legenda Barcelone Andres Iniesta savjetovao je Filipu Koutinju (Philippeu Coutinhu) da se pojavi na Nou Campu već ove zime, a potvrdio je i da je Barcelona napravila odličan posao dovođenjem mladog kolumbijskog braniča Džerija Mine (Yerryja Mine) iz brazilskog Palmeirasa.

Ovog 23-godišnjeg stopera kupili su za osam miliona eura još u avgustu, nedugo nakon teškog poraza od Real Madrida u španskom superkupu 5:1, ali dogovoreno je kako će ostati u Brazilu do zime pa će s prvim danom januara preseliti u katalonsku prijestonicu.

Mogući sastav Barcelone za narednu sezonu. Mogući sastav Barcelone za narednu sezonu

Kutinjo još nije ni blizu tog statusa, Barca se cjenkala s Liverpoolom cijelo ljeto i nije došla ni blizu dogovora jer Klopp nije želio pustiti najboljeg igrača, ali Nijemac ima sve manje strpljenja sa svojom nadurenom zvijezdom i moglo bi se dogoditi da ga žrtvuje već u januaru kako bi imao šest mjeseci više za uigravanje nove polušpice za iduću sezonu.

Iniesta smatra kako bi im njih dvojica bili sasvim dovoljni za ostvarenje ovosezonskih ambicija.

"Igrači za Barcelonu moraju biti spremni podnijeti pritisak, a njih dvojica su upravo takvi karakteri. Mislim da bi bili od velike koristi ovoj momčadi," rekao je Andres Iniesta, a mi smo njegove želje stavili na papir i ukomponirali Minu i Kutinja u sadašnju Barcinu momčad.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.