NOGOMET

Pjanić svojim čarolijama donio pobjedu Juventusu, Zukanović odigrao 90 minuta u remiju protiv Fiorentine

AFP

Piše: N. Kr.

17.12.2017

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Sa današnjih pet susreta nastavljeno je 17. kolo italijanske Serije A, a pažnja javnosti bila je na duelu Bolonje i Juventusa. Juve je pobijedio (3:0), preskočio Inter, a Pjanić je pokazao svoju magiju.

"Mali princ" je sjajnim golom doveo Juventus u vodstvo u 27. minuti, a samo devet minuta kasnije asistirao je Mandžukiću za veliku prednost "Stare dame", pa je već nakon prvih 45 minuta bilo jasno da Bolonja ne može parirati aktuelnom prvaku. U nastavku susreta, Matuidi se upisao u listu strijelaca u 64. minuti i tako potvrdio pobjedu Juventusa. Podsjećamo, ovo je bio treći pogodak u sezoni za Pjanića, a tome je dodao i šest asistencija.

Fiorentina je na svom terenu dočekala ove sezone veoma lošu Đenovu našeg Ervina Zukanovića, ali nisu uspjeli doći do tri boda. Domaća ekipa je bila bolja na terenu, dominirali su i stvarali prilike, ali Đenova je odoljela napadima domaćih i došla do vrijednog boda u borbi za opstanak. 

Slično je mogao završiti susret Sampdorije i Sasuola, ali gosti su u posljednim trenucima utakmice došli do tri boda. Susret je bio ravnopravan, a gosti su mogli do vodstva u 82. minuti kada Politano nije iskoristio najstrožiju kaznu, odnosno sjajnom paradom Vivijano je spasio svoju ekipu. Ipak, Matri je u 90. minuti donio tri boda ekipi iz Emilijo Romanje.

Krotone je na domaćem terenu upisao minimalnu i bitnu pobjedu protiv Kijeva. Domaći su slavili golom nesuđenog bh. reprezentativca Budimira iz 33. minute te su tako izašli iz opasne zone.

Podsjećamo, ranije danas Verona je savladala Milan s 3:0, a dueli Beneventa i Spala te Atalante i Lacija igraju se od 18, odnosno od 20:45 sati.

Pogledajte sažetak sa utakmice u Bolonji te tabelu italijanske Serije A:

Rezultati by SofaScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.